Cengiz Gül’ün Rusya Temasları Sona Erdi

0
95

cengiz gül açıklama7Genel Başkan Gül “Yararlı Bir Etkinliğe Katıldık…”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Rusya Bağımsız Sendikalar Federasyonu (PNPR) toplantısına katıldı. Rusya’nın Soçi kentinde temaslarını sürdüren Gül, bir yandan düzenlenen sunumda yer alırken diğer yandan da bazı Rus sendika yöneticileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı Cengiz Gül, PNPR organizasyonunda ayrıca MMK Metalürji üst düzey yöneticisi Alexander Deronov ile görüşüp, hasret giderdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katıldığı önemli etkinlikte dünya emekçilerin sorunlarıyla, dünya sendikalarının gelişimi masaya yatırıldı.

Toplantı sonrasını değerlendiren Cengiz Gül; “Rusya’daki sendikacılarla demir, çelik sektöründeki emekçilerle, diğer iş kollarındaki işçilerin sorunlarını konuştuk. Konuşmacılar ve gerçekleştirilen sunumlar dünya sendikal yaşamından satır başları verdiler. Uluslararası bir organizasyon olması hesabıyla herkes için yararlı bir etkinlik oldu. Bu arada daha önce Türkiye’de temaslarda bulunan bazı Rus yetkililerle tekrardan görüşme şansımız oldu” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here