Hassa Tüneli Projesi Ankara’da Tanıtıldı

0
375

hassa tüneli1Hatay’ın Çılgın Projesi  “Hassa Tüneli” Başkent’te Hatay Günlerinde tanıtıldı. Hatay için asrın projesi kabul edilen Hassa Tüneli Projesi ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Son yıllarda Hatay’a yapılan bütün yatırımlardan kat-kat fazla maliyete mal olacak Hassa-Dörtyol arası Tünel Projesi, Başkent’te Hatay Günleri etkinliğinde bütün ayrıntılarıyla Hassa standında sergilendi. İskenderun Körfezi, Suriye ve Ortadoğu’yu birbirine bağlayacak olan “Hassa Tünel Projesi” Hassa standında görsellerle ve ayrıntılı bilgilerle ziyaretçilere tanıtıldı.

hassa tüneli2

2015 yılında ihale edilmesi beklenen ve 31 km mesafeli, Amanos Dağlarının ilk tüneli ve ayrıca Hatay için asrın projesi kabul edilen Hassa Tüneli, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Tünelle beraber Hassa’da 40 bin dönümlük leçelik araziye kurulacak olan Hassa Organize Sanayi, “Hatay’ın Parlayan Yıldızı” olarak anılıyor.

Başbakanlık Yatırım ve Kalkınma Ajansı tarafından planlanan, Hassa Organize Sanayi, bölgedeki sanayici ve yatırımcıların yeni adresi olarak görülüyor.

Hassa’nın kaderini değiştirecek ve ileride Hatay’ın ve bölgenin cazibe merkezi durumuna gelecek olan “Hassa Tünel Projesi’nin Başkent’te Hatay Günlerinde tanımının yapılması ziyaretçiler tarafından takdirle karşılandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here