“Halkımızın Mutlu Olacağı İskenderun’u Yaratmak İçin Çalışıyoruz”

0
53

asfalt çalışması1Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Asfaltlama Çalışmalarını Yerinde İzledi…

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek asfalt çalışmasının yapıldığı İsmet İnönü Mahallesi’nde basınla bir araya geldi. Toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür eden Belediye Başkanı Civelek, basının halkın gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirtti.

Halka verilen sözlerin tutulmasından dolayı mutluluğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Halkın, meclisin, belediye çalışanları yardımıyla,  muhtarlar, basınımızın el ele vermesiyle memleketimize sahip çıkıyoruz. İşin aslı budur. Kendi evine sahip çıkarsan ev güzelleşir. Ülkene sahip çıkarsan ülke güzelleşir. Biz başladığımızda her şey daha güzel olacak dedik. Altyapısı olmazsa hiçbir şeyin üst yapısı tutmaz dedik. Altyapıyı hemen-hemen tamamlamış oluyoruz. 3-4 ay sonra İskenderun’un temeli oturmuş olur. Bu önemli bir şey” dedi.

Su ve doğalgaz çalışması tamamlanan İsmet İnönü Mahallesi’nde başlayan asfalt çalışmasına dikkat çeken Belediye Başkanı Civelek, İskenderun’un bir ameliyattan geçtiğini söyledi. Göreve gelindiği gibi sorunların en acilden sıralandığını, bunlar içerisinde en acilinin altyapı olduğunu belirten Başkan Civelek, bu kapsamda İskenderun’un 15-20 yıldır su problemi çektiğini anımsattı. Eski şebekeden dolayı ayda 250-300 su patlağıyla mücadele edildiğini, her yerlerin kazıldığını anımsatan Belediye Başkanı Civelek, “Su sorununu dünyada tercih edilen çağdaş, dayanıklı ductil borularla ve teknolojiyle çözmüş oluyoruz” diye konuştu.

Yeni içmesuyu şebekesi döşenen yerlerde bugün itibariyle 30 bin aboneye su bağlantısı yapılmış vaziyette olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 180-190 yangın hidrantı monte edildiğini de ifade etti.

DSİ tarafından çok modern arıtma tesisi yapıldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Kurumlar arası eşgüdümle çalışıyoruz önemli olan halkımıza hizmet. Arıtma tesisini yapan o, şehir içi şebekesini yapan İskenderun Belediyesi ama onun da parasını, arıtma tesisinin de, isale hattının da parasını İskenderun Belediyesi ödeyecek. İskenderun Belediyesine 130 milyona mal olacak ama 50 yıla çaredir bu. Hem milli ekonomiye katkı, hem su kaybının önlenmesi, hem çevreye katkıdır” dedi.

Doğalgazın su çalışmasıyla birlikte yapılarak, üstünün bir defada asfaltlanması için Doğalgaz Genel Müdürüyle görüşüldüğünü, doğalgaz çalışmasına başlandığını belirten Başkan Civelek, “Doğalgaz çalışması çok hızlı sürüyor. Doğalgaz ve su çalışması bitmiş olan mahallelerde gördüğünüz gibi asfaltlamaya başladık. Buranın asfaltı biterken merkezde de doğalgaz ve su bitmiş olacak. Orayı da asfaltlayacağız. Büyük asfalt ihalesi yaptık. Yılsonunda bütün kentin asfaltı bitmiş olacak” dedi.

asfalt çalışması2

Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin çevre için önemine değinen Belediye Başkanı Civelek; “Bu yılsonunda lotuyla birlikte çöp fabrikasının bitmesini amaçlıyoruz. Aynı zamanda çok büyük entegre tesis. Türkiye’de entegre olması bakımından ilk. Tıbbi atıkların bertarafı ve kompost da hepsi aynı yerde ayrıştırılacak. Bunun bir arada olduğu örnek belki bir- iki yer var.  Ekonomiye de katkıdır. Çevreyi kirleten, doğada uzun süre yok olmayan pet, naylon,  cam, metal gibi şeyler tekrar toplanıp balyalanıyor. Endüstriye döndürülüyor. Kalandan da gübre elde ediliyor ve en son kalan küçük miktarda lot alanına gömülecek” şeklinde konuştu.

Görev süresi boyunca yapılan tüm çalışmalara kısa kısa değinen Başkan Civelek, bir buçuk yıl süren imar planı çalışmasının da sonlandığını ve yeni revizyon imar planını Cuma günü meclise sunacaklarını belirtti.

Halkın yaşamaktan mutlu olacağı İskenderun yaratmak amacıyla çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Hepimiz memleketimize sahip çıkmalıyız. Burası bizim evimiz. Eviniz ne kadar düzgün olursa, ne kadar yaşanılır olursa yaşayan insanlar o kadar mutlu olur, çocuklarımız o kadar mutlu olur. Halkımıza bir takım sözler verdik. Hepsinde halkın birinci derecede ihtiyacı olan şeylerdi.  Sözümüzü tutabildik yerine getirdik” diye konuştu.

Halka altyapı çalışmalarına gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür eden Başkan Civelek; “İskenderun çok büyük ameliyat geçirdi, kimse fazla tepki göstermedi. Herkes kabul etti bu ameliyatı. Her taraf toz çamur. Yerler delik deşik. Ama İskenderun halkı gerçekten entelektüel ve bilinçli halk, ameliyatı kabul etti. Ameliyat sona erdi ameliyatı kapatma safhasındayız. Üç dört ay sonra İskenderun altyapısıyla müthiş kent olacak. Bundan sonra gelen yönetimler çok rahat edecektir. Artık alt ve üst yapısıyla İskenderun gerçekten yaşanabilir bir kent haline gelmiş olacak. Bu bakımdan çok müsterihim gönlüm rahat. Yapılması gerekenin çoğunu hep birlikte el ele yaptık” şeklinde konuştu.

İskenderun’un kanayan yarası Feyezan kanalı ile ilgili bir sürprizini de paylaşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Bir iki ay sonra onu da göreceğiz. Bilimsel son derece güzel bir yer haline gelecek. Tahmin ediyorum ekim veya kasımda bitmiş olacak” dedi.

Gazetecilerle sohbet eden Başkan Civelek, İsmet İnönü Mahallesi’nde başlayan asfalt çalışmasında caddeye bir kürek asfalt atarak, hayırlı olması temennisinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here