Esnaf Oda Başkanlarından Ortak Açıklama;

0
43

esnaf odalar birliği4‘Bugüne Kadar Birlik İçerisinde Yaşadık, Bundan Sonra da Yaşayacağız’

İstanbul Taksim’deki “Gezi Park”ında başlayan ve günlerdir ülke geneline yayılan direniş ve protestolarla ilgili sağduyu çağrısında bulunan İskenderun Esnaf Odaları Birliği üyeleri, demokratik haklara saygılı olduklarını fakat bunun kırıcı olmadan yapılması gerektiğini belirttiler.

İskenderun Esnaf Odaları Birliğinde dün toplanan Oda Başkanları, İskenderun’da birlik mesajı vererek, bu birlikteliğin sonsuza kadar süreceğinin de altını çizdiler.

Ülke genelinde olduğu gibi İskenderun’a da sıçrayan protesto ve direnişlerle ilgili gerek iktidarın, gerekse muhalefet partilerinin topluma iyi ve doğru mesajlar vermesi gerektiğinin altını çizen İskenderun Esnaf Odalar Birliği Başkanı Uğur Fırat; “Şehrimizde yaşanan bir takım olumsuz olaylar bizleri derinden üzmektedir. Sivil toplum örgütleri olarak yaşanan bu tatsız olayların, buranın huzurunu bozamayacağının bir kez daha duyurmak istiyoruz. Bugüne kadar birlik içerisinde yaşadık, bundan sonra da öyle yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

esnaf odalar birliği5

Demokratik hakların kullanılırken daha dikkatli olunması gerektiğini de vurgulatan başkan Fırat; “Toplumun demokratik haklarına saygılıyız. Fakat bu haklarını kullanırken kırıcı olmamalarını istiyoruz. Bu konuda siyasilerin toplumu yatıştırıcı ve doğru açıklamalar yapmalarını hem iktidar hem de muhalefet partilerden bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here