Halkevi; “Sarayın Savaşına, Cihatçıların Katliamına Karşı Yaşam Hakkı için Ayağa Kalk!”

0
151

halkevi miting1Halkevi, Suriye’de süren savaşın beşinci yılına girmesi nedeniyle önümüzdeki hafta sonu Antakya’da miting düzenleyecek.

4 Ekim 2015 Pazar günü Antakya Uğur Mumcu Meydanında yapılacak mitinge Adana, Mersin ve Tarsus’tan da katılımların olacağını ifade eden Halkevi Hatay Şubesi, konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Halkevi Hatay Şubesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Beş yıldır bir yandan emperyalist güçler bir yandan maşaları cihatçı katiller Suriye’de katliamlarına katliam ekliyor. Beş yıldır Suriye’de çocuklar, kadınlar ülkelerine sahip çıkan halklar katlediliyor. Ve beş yıldır emperyalist güçlere, cihatçı katillere karşı Arabıyla, Kürdüyle, Ermenisiyle  bir halk canı pahasına geleceğine sahip çıkıyor, ülkelerini işgale karşı koruyor.

ABD’sinden AKP’sine bütün işgalci kuvvetler Suriye halkını dize getirmeye çalışırken bugün direnen onurlu Suriye halkının önünde hepsi diz çökmek zorunda kaldı. Bu diz çökme ne İran’ın ne de Rusya’nın sahaya inmesiyle ilgili, diz çöktüren Kobani oldu, Lazkiye oldu, Fua oldu, Keseb oldu. Diz çöktüren Tartuslu Alevi Hamza, Şamlı Sünni Ömer, Halepli Ermeni Meryem, Kobaneli Kürt Şivan oldu.

Yaz dönemi boyunca ayrı ayrı mahallelerde yürütülen Yaşam Hakkı İçin Ayağa Kalk! Savaşı Durdur! Çalışması 4 Ekim’de bir araya geliyor. Gezi isyanının Taksim’i olan Armutlu mahallesinde saat 15.00’da bir araya gelecek olan Çukurovalılar Uğur Mumcu meydanında Savaşa karşı Yaşam Hakkı için yüreklerini birleştirecek. Adana’dan, Mersin’den, Tarsus’tan, İskenderun’dan, Arsuz’dan ve Hatay’ın dört bir tarafından bir araya gelecek olan kadınlar, erkekler, gençler, yaşlılar tek bir ses olup Sarayın savaşına Cihatçıların katliamına karşı dur diyecekler.

Yüreği Suriye halkıyla olan aydınlar, sanatçılar, gazeteciler, kitle örgütlerinin yürütücüleri, sendika üyeleri bir umut olup karanlığın üstüne üstüne yürüyecekler. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, HTKP (Halkın TürkiyeKominist Partisi) Genel Başkanı Erkan Baş, Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi Eş Sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu, KESK MYK üyesi İlhan Yiğit’in yanı sıra birçok mahalle muhtarı, belediye başkanı, yerel dernek yöneticisinin de katılacağı mitingimize tüm halkımızı çağırıyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here