‘Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri’ Antakya’da Hizmete Girdi

0
470

habib-i neccar tesis1Antakya Belediyesi’nin Habib-i Neccar Dağı eteklerinde İzmir Caddesi’nde yapımını gerçekleştirdiği ‘Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri’ düzenlenen açılış töreniyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Açılış törenine Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Alev Seçmen, Hatay Sosyal Dernekler Platformu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, belediye meclis üyeleri, oda temsilcileri, kadın dernekleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın hizmette çıtayı yükselttiğine dikkat çekerek, “Şehre kazandırılan bu tesis çok güzel bir mekân oldu. Ailelerin gelip piknik yapabileceği, Antakya’yı kuşbakışı izleyebileceği bu mükemmel tesis halkımıza hayırlı olsun. Bu tesisi Başkan Savaş şehre kazandırdı ve bunu halk yaşatacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Vekil Akgöl ayrıca yaptığı konuşmada, birlik beraberlik mesajları verdi.

habib-i neccar tesis2

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptığı konuşmada gidilecek olan uzun yolların ilk adımla başlayacağına dikkat çekerek, “Bu hizmetleri halkımızla birlikte gerçekleştiriyor ve başarıyoruz. Şehrimize yeni hizmetler de kazandırmaya devam edeceğiz. Şehrimizde sosyal barışı sağlamak için çaba harcıyoruz. Şehrimizde sosyal barış olmazsa bu yapılan tesislerin de bir anlamı olmaz. Sosyal barışında sıkıntı olmayan ve birbiri ile koklaşan bir Hatay halkı istiyoruz. Bunu başardık ve başarmaya devam edeceğiz” dedi.

Tesis hakkında da bilgi veren Antakya Belediye Başkanı Savaş, hizmete sunulan tesisin, lokanta, piknik ve dinlenme alanı olarak vatandaşlara, yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceğini belirtirken, ayrıca Antakya Belediyesi tarafından daha önce bölgede yapımı tamamlanan Seyir Terasları’na ve yürüyüş yollarına ve önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak Teleferik projesine de bütünlük sağlayacağını ve bu tesisin kısa zaman sonra hizmete girecek olan teleferik ile ayrı bir güzellik kazanacağını vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here