Kent Gündeminden Kısa Kısa Haberler

0
72

gündem kısa2Vali Adına Para Talepleri Nedeniyle Uyarı Yapıldı

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in adı kullanılarak bazı işadamlarının arandığı ve para talep dildiği bilgisine ulaşılması nedeniyle Hatay Valiliği bir uyarı mesajı yayınladı. Vali adına gelen telefon veya elektronik postalara itibar edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada; “Son günlerde Hatay Valimiz M. Celalettin Lekesiz’in adı kullanılarak, ilimizde faaliyet gösteren iş adamlarını ve tanınmış kişileri telefon ile arayıp yardım talep edildiği bilgisine ulaşılmıştır. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın maddi zararlara uğramamaları açısından, İl Valisi adına gelen telefon veya elektronik postalara itibar edilmemesi, bu tür art niyetli ve hukuka aykırı durumlarla karşılaşılması halinde, konunun resmi makamlara iletilmesi büyük önem taşımaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Ramazan’da Dağıtılacak Gıda Maddeleri İçin İhale

İskenderun Belediyesi’nce, ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan ayında dağıtılmak üzere, gıda maddesi alım ihalesi yapıldı. Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen ihaleyi, Belediye Başkanı Yusuf Civelek de izledi. İhalede konuşan Belediye Başkanı Civelek; “Her ihalemizde olduğu gibi bu ihalemiz de şeffaf. Halkın parasını en iyi şekilde halka döndürmeye çalışıyoruz. Hayırlı olsun” dedi. Gıda maddesi numunelerinin de getirildiği ihaleye, 10 katılımcı firma teklif zarfı verdi. İskenderun Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, Ramazan ayında dağıtılmak üzere gıda maddesi alım ihalesinde, teklif zarfları ve numunelerin bulunduğu paketler katılımcılar huzurunda sırayla açıldı.

Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan Cezayir’de

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi adına Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın temsilcisi olarak Cezayir’e gitti. Cezayir Barış Toplumu Hareketi eski lideri Mahfuz Nahnah’ın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Halkın Egemenliği ve Geleceğin İnşası” konulu uluslararası konferansa katılmak için Cezayir’e giden Çalışkan, bu toplantıda bir konuşma yapması bekleniyor. Türk Hava Yolları’na ait tarifeli uçakla Cezayir’e giden Çalışkan’ın bazı Müslüman ülke liderleriyle de ikili görüşmelerde bulunarak Cumartesi günü yurda dönmesi bekleniyor.

Üzümdalı Derneği Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Antakya’da faaliyet gösteren Üzümdalı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl olduğu gibi bu yılda başarılı öğrencileri sevindirdi ve çok sayıda faaliyete imza attı. Üzümdalı Şehit Metin Sürer İlkokulunda eğitim sezonu içerisinde her sınıftan iki kişi olmak üzere toplam 13 öğrenciyi sevindirdi. Derslerinde başarı gösteren ve dereceye giren öğrencileri ilk önce Prime Mall Alışveriş merkezine götürerek, yemek yedirip gezdiren, oyun salonunda diledikleri oyunu oynatan dernek yönetimi örnek bir davranış sergiledi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan, Üzümdalı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı İsmail Şahin, her yıl böyle etkinlikleri yapmaya çalıştıklarını okuldaki başarılı öğrencileri ödüllendirme amacıyla bunu düzenledikleri dile getirdi.

Cengiz Topel İlkokulu Öğrencilerinden ‘Okuma Bayramı’

Uzun ve yorucu bir eğitim ve öğretim yılının sonunda Cengiz Topel İlkokulu 1-A sınıfı öğrencileri okuma sevincini Antakya Belediyesi Oda Tiyatrosunda düzenledikleri programla aileleriyle birlikte kutladılar. Antakya Belediyesi Oda Tiyatrosunda velilerin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen okuma bayramında 1-A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Süleyman Taş’ın hazırladığı programda hünerlerini sergilediler. Çeşitli oyunlar, skeçler, şiirler, hacivat ve karagöz gösterisi ve kına gecesi ile geçen programda öğrenciler sergiledikleri performansla izleyicilere keyifli ve coşkulu anlar yaşattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here