DOĞAKA 46. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye’de Yapıldı

0
50

doğaka1Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 46. Yönetim Kurulu Toplantısı, Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Lekesiz’in başkanlığında, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah,  Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Murat Teke, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ve diğer yetkililerin katılımı ile Osmaniye Polis Evi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Lekesiz, Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı sözleşmelerinin imzalanması için proje sahipleri ile iletişime geçildiğini ifade ederek, program kapsamında proje sahiplerine yönelik uygulama eğitimlerinin verildiğini belirtti.

Program kapsamında KOBİ niteliğindeki proje sahiplerine DOĞAKA tarafından yaklaşık 28 Milyon TL destek sağlanacağını dile getiren Lekesiz, eşfinansmanları ile birlikte bölge genelinde 50 Milyon TL’nin üzerinde kaynağın ekonomiye kazandırılacağını ifade etti.

Bölgede sosyal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES)’nda ise değerlendirme sürecinde son aşamaya gelindiğine dikkat çeken Lekesiz, “Bugünkü toplantıda Yönetim Kurulu tarafından yapılacak olan nihai değerlendirmenin ardından uygun görülecek başarılı projeler listesinin belirlenerek kamuoyuna açıklanması planlanmaktadır” dedi.

31 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 4 yıllık görev süresi önümüzdeki Temmuz ayı içerisinde tamamlanacak olan Kalkınma Kurulu Üyeliklerinin yeniden belirlendiğini ifade eden Lekesiz, “Yeni yapısı ile toplamda 100 olan üyelik sayısı ve üyelerin iller arasındaki dağılımı değişmez iken Kurul üyeleri arasında sivil toplum kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarının temsilci sayısında artış olmuştur. Kurul, 2013 yılının ikinci yarısında gerçekleştireceği toplantısında yeni üyeleri ile toplanacak ve bu toplantıda Kurul Başkanı ile divanın diğer üyelikleri için seçim yapılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here