Güvenlik Toplantısında, İlimizin Güvenliği Konuşuldu

0
60

güvenlik toplantısıGüvenlik toplantısı, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda  gerçekleştirildi. Toplantıya,  Garnizon Komutan Vekili Piyade Kd. Alb. Salih Taşgın,  Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Gümrük Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Eriş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, ilçe kaymakamları ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Vali Lekesiz, komşumuz Suriye’de yaklaşık üç yıldır devam eden olumsuzluklardan bir şekilde ilimizin de etkilendiğini ifade ederek, toplantıda bu anlamda 2013 yılının değerlendirileceğini öte yandan 2014 yılında alınan ve alınması gereken güvenlik tedbirlerinin görüşüleceğini söyledi.

Suriye’de yaşanan olumsuz durumun biran evvel sona ermesini, barış ortamının yeniden temin ve tesis edilmesini arzu ettiklerini de ifade eden Vali Lekesiz; “Suriye’de yaşananlar, sınır ili olmamız ve yakın akrabalık bağlarının olması dolayısı ile bir şekilde ilimizi de etkiliyor. Toplantıda bu anlamda 2013 yılını değerlendireceğiz. Diğer yandan 2014’de ilimizin, ülkemizin iç güvenliğine yönelik olarak, gelecek yönetimi diyebileceğimiz bir yönetim anlayışı ile birkaç adım ileriyi görerek planlanmış ve alınmış olan tedbirlerin değerlendirilmesi,  sınırımızdaki son gelişmelerin ele alınarak muhtemel etkilerinin analiz edilmesi ve güvenlik planlamalarının yapılması gibi konuları değerlendireceğiz. İlimiz için yararlı bir toplantı olmasını diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here