Gündemden Kısa-Kısa Haberler

0
38

gündem kısa2İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Düzenleniyor

MKÜ İskenderun Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi’nde, 31 Ekim 2013-1 Kasım 2013 tarihlerinde saat 10.30-17.00 arasında 6. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı etkinliği düzenleneceği duyuruldu. İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada, işveren ile çalışanın bir araya geleceği 6. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın hedef ve amaçları da şöyle açıklandı; “Bölgedeki firmaların ve İnsan Kaynakları Yöneticilerinin kaynaşmasını sağlamak ve firmalar arası iş birliğine katkıda bulunmak, Firmaları nitelikli iş gücüyle buluşturmak, Firmaların kendini tanıtmalarına imkân sağlamak, Fuar duyuru ve kitapçıkları ile firmaların bölgemizde ulusal ve uluslararası anlamda tanınmalarına yardımcı olmak, Bölgemizdeki kuruluşların kısa ve orta vadede verimli nitelikli iş gücü kaynağı ihtiyaçlarının karşılanması ve planlanmasına yardımcı olmak.”

Güvenlik Toplantısı Vali Lekesiz Başkanlığında Yapıldı

Vatandaşın huzuru için Hatay Valisi Celalettin Lekesiz başkanlığında yapılan Güvenlik Toplantısı, geçtiğimiz hafta sonu Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısına; Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Gümrük Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Eriş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, ilçe kaymakamları ve diğer yetkililer katıldı. Toplantısı öncesi konuşan Vali Lekesiz, ilimizin güvenlik ve asayişi, vatandaşlarımızın huzuru için yapılan faaliyetlerin ve bu konularda alınan tedbirlerin gözden geçirilip ilave önlemlerin alınması konusunun görüşüleceğini kaydederek yararlı bir toplantı olmasını diledi. Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanından, Civelek’e Ziyaret

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan’a, ziyaret anısına İskenderun’un fotoğrafının yer aldığı anı tabağı verdi. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan’a ziyarette, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Özden O. Dürüst eşlik etti. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e, ziyaret anısına bahriyeli şapkası verdi.

Seyfi Dingil, Aday Adaylık Başvurusunu Yarın Yapacak

Ak Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı Seyfi Dingil, adaylık için resmi başvurusunu yarın yapacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Seyfi Dingil, aday adaylığı noktasında toplumun büyük bir kesiminden ilgi ve alaka gördüğünü belirterek; “Önce ailem, yakınlarım, ekip arkadaşlarım, dostlarım ve İskenderun’un her noktasından birçok vatandaşın gelinen bu süre içerisinde adaylık konusunda büyük desteğini gördüm. Gelinen son noktada yapılan istişareler sonucunda, resmen aday adaylık başvurumu 01.11.2013 Cuma günü saat 14.00’da parti teşkilatında yapacağım” dedi. Seyfi Dingil ayrıca resmi başvuru törenine, katılmak isteyen tüm dostlarını ve halkı davet etti.

F-16 Pilotlarından Oğulcan Tuna’nın Ailesine Ziyaret

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Solo Türk Gösteri ekibinin pilotları, Reyhanlı saldırısında şehit olan lise öğrencisi Oğulcan Tuna’nın baba evini ziyaret etti. Solo Türk gösteri ekibi, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Reyhanlı’da yapacakları gösteri öncesinde ilçeyi gezen pilotlar, Reyhanlı Anadolu Yahya Turan Öğretmen Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Pilotlar Yüzbaşı Yusuf Kurt ile Üsteğmen Emrah Bayrı okul idaresi ve öğrenciler tarafından bahçede karşılanırken, konferans salonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Öğrencilerin büyük ilgiyle dinlediği pilotlar daha sonra 11 Mayıs’ta 53 kişinin hayatını kaybettiği patlamada şehit olan Oğulcan Tuna’nın Babası Ahmet Tuna’ya başsağlığı ziyaretinde bulundu. Oğlunun pilot olma hayalini gerçekleştirmeden hayatını kaybettiğini belirten baba Tuna; “Oğlum hayallerini gerçekleştiremeden aramızdan ayrıldı. Her pilot gördüğüm zaman sanki onu görüyor gibi oluyorum” dedi. Pilotlar da başsağlığı ve taziyelerini sundukları acılı babaya; “Acınızı paylaşıyoruz, bizler de sizin birer oğlunuzuz, mekânı cennet olsun” diyerek evden ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here