Arama Kurtarma Eğitim ve Tatbikatı Düzenlendi

0
75

akom tatbikatıİskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından organize edilen Arama Kurtarma Eğitim ve Tatbikatı yapıldı.

Bölgemizde yaşanabilecek olası afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları kapsamında iki gün süreli düzenlenen Arama Kurtarma Eğitim ve Tatbikatı, İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD),  İsdemir ve Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurumlar arası koordinasyonun geliştirilmesi, bilgi alışverişinde bulunularak arama-kurtarma konusunda tecrübelerin paylaşılması, bölgemizde arama-kurtarma konusunda faaliyet gösteren ekiplerin hareket ve müdahale kapasitelerinin arttırılması amacıyla düzenlenen eğitim ve tatbikat, başarıyla tamamlandı.

Mustafa Kemal Üniversitesi, Tayfur Sökmen Kampüs alanı ve Antakya surlarının bulunduğu Demirkapı mevkiinde gerçekleştirilen Arama Kurtarma Eğitim ve Tatbikatına katılan ekiplere, konuyla ilgili eğitimler Doç. Dr. Yaşar Ergün tarafından verildi.

Tatbikat gereği surlardan düşen bir vatandaşı kurtarmaya çalışan ekipler, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki surdan sarkıttıkları iple yaralının bulunduğu vadiye indi. Daha sonra yaralıyı sedyeye alan ekipler, güvenli bir şekilde yukarı çekerek, kurtarma çalışmasını başarıyla tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here