Gümrük Müşavirliği Toplantısı Limak’ta Yapıldı

0
263

gümrük müşavirliği top1Mersin Gümrük Müşavirler Derneği Temsilciliği’nin organize ettiği ‘Dış Ticarette Hizmet Veren Kurumlar Arasındaki Sorunlara Çözüm Üretmek’ konulu toplantı İskenderun’da yapıldı.

Limak İşletmeleri  Toplantı Salonunda  yapılan ve Mersin Gümrük Müşavirler Derneği Temsilcisi Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Zekeriye Peker’in başkanlık ettiği toplantıda; Gümrük  ve Ticaret Bölge Müdürlüğü temsilcisi Murat Koç, İskenderun Limak İşletmeleri Genel Müdürü Cem Aysel, ASSAN  Liman İşletmeleri Genel Müdürü Vedat Ohri ve Ticaret Müdürü Faruk Irmak, Ektrans Uluslar arası  Nakliyat A.Ş. Gemi  Acente Müdürü Mustafa Akarca, UND Yönetim Kurulu üyesi  Kemal Gül, MSC Gemi Acenta Müdürü Şahin Temur, LİMAR A.Ş. Operasyon Yöneticisi Cebrail Akaya, CMA Gemi Acenta Temsilcisi Mustafa Uçar, Hatay RORO Başkanı İbrahim Güler, Başkan Yardımcısı Yusuf Hatay, Gümrük Müşavirleri Temsilcisi Şenol Akyıldız, Mergumder İsk. Tem. Yrd. Oktay Arsoy da hazır bulundu.

Toplantıda Gümrük Müdürlükleri ve ilgili kurumlar arasında doğrudan ve dolaylı hizmetleri yürütülmesi sırasında geneli ilgilendiren sorunların bireysel çabalarla çözülmeye çalışıldığı vurgulandı.

Tüm taraflarla yapılan temaslar sonucunda  sorunların iletişim eksikliğinden kaynaklandığı ve yüz yüze  gelinerek  sorunların giderilmesi  ve çözüm önerileri  ortaya koyarak sistemin  en iyi  şekilde  nasıl  işletileceği konusunda fikir  birliği oluşturmak şeklinde ifade edildi.

Mersin Gümrük Müşavirler Derneği Temsilcisi Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Zekeriye Peker, toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada; “Dış ticaret sektörünün omurgasını oluşturan hizmet sektörü, birbirini takip eden hizmetler toplamından oluşmaktadır. Hizmette en küçük bir aksaklık, takip eden hizmetin alınmasını yavaşlatmakta veya engellemektedir. Hizmetler toplamının organize bir şekilde çalışması için; kurumlar arasında iletişim kanallarını açmak, etkili ve hızlı çözümler üretmek, hizmet kalitesini artırmak komisyonun asli görevi olacaktır” dedi.

Peker amaçlarının; gümrük idaresinden, limanlardan, müşavirlerden ve acentelerden, nakliyecilerinden  karşılıklı  olarak hizmet alan, hizmet veren olarak dış ticaretle uğraşan bütün kesimin bir araya gelerek problemleri veya problem olabilecek idare düzeni istişare  ederek  hizmetin kalitesini artırmak olduğunu söyledi.

Hizmetin  veriliş süresini asgari  düzeye çekmek  zaman maliyetini aşağıya  indirmek adına  kamu  ve özel sektörün  neler  yapabileceğinin değerlendirildiği toplantıda konuşmasını sürdüren Peker; “Burada amaç, karşılıklı olarak  limanların bizden, limanların müşavirlerden, acentelerden  beklentileri, katılımcıların gümrük  idaresinden beklentileri nelerdir onu konuşmak ve öğrenmek. Mevcut sorunların  çözümü konusunda, acenteler, müşavirlerle, limanlar  ve nakliyeciler ve İskenderun Körfezini besleyen ana arterler; Antakya, Osmaniye, Gaziantep, Maraş ve diğer illerimizi  temsil eden Ticaret ve Sanayi Odalarından her komisyon toplantısına  bir temsilci davet ederek  bu sektörde hizmet  verenleri de  bu toplantıya dahil ederek birbirleri  ile iletişimini sağlayacağız. Ortadoğu’nun çekim merkezine  yapacağımız en küçük katkı, çalışmalarımızı daha da güçlendirecektir. 3’cü  komisyon toplantısı 03.06.2015 tarihinde Assan Liman İşletmeleri Toplantı Salonunda gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here