Gül; “Kimse Dağdan Gelip, Bağdakini Kovamaz”

0
130

çelik-iş katılım1Çelik-İş’e Katılımlar Sürüyor

Çelik-İş Sendikası’na katlımlar tüm hızıyla sürerken,  sendika, Payas Elmas Tesisleri’nde yemekli etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel  Başkanı Cengiz Gül, Mali Sekreter Bayram Altun, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Çelik-İş Sendikası  İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir, Şube Mali Sekteri  Murat Kayış, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Ender Keser, Çelik-iş Sendikasına üye işçiler ve diğer bazı konuklar katıldılar.

Etkinlikte konuşan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül; “Zor bir süreçten geçiyoruz. Bizleri kumpasa düşürmek isteyenlere karşı bölge insanı, bölge belediye başkanları, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve siz işçi kardeşlerimle direniyoruz. İşçiyi bölüp güçsüzleştirmek ardından da yetkisizleştirip, taşeronlaştırmak istiyorlar. Bu işe alet olanları kınıyorum. O amiral gemisindeki 30-40 kişiyi asla affetmeyeceğiz. Metal’e gidip gelen arkadaşlarımız bizim kardeşlerimizdir. Bu kirli oyunu bozan tüm arkadaşları ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ı kutluyorum. Karşı sendikanın her şeyi yalan. Bunlar üç  yıllık, üç aylık, üç günlük değil üç saat için bile yalan söylüyorlar. Bakın bugün üç saatlik yalan söylediler ve ‘Bekir Altan oraya gitmeyecek’ dediler. Sizler de görüyorsunuz Bekir başkan burada sizlerle beraber. Ben sizler adına ona teşekkür ediyorum. Çelik-İş Sendikası bölgenin, yörenin 40 yıllık sendikasıdır ve daha nice 40 yıllar yine İsdemir’in ve bölgenin ve ülkenin sendikası olmaya devam edecektir. Kimse dağdan gelip, bağdakini kovamaz” diye konuştu.

çelik-iş katılım2

Daha sonra söz alan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da; “Grev sürecinde siz işçilerimizin geleceği ve hak mücadelesi adına yeminimi bozarak sizlerin yanına koşarak geldim ve sizlere kutlu mücadelecinizde destek oldum. O günkü desteğim bugünde hala devam ediyor. Geçmişte MMK’da işçi Çelik-İş dedi Çelik-İş’ten yana olduk. Bizler işçimiz ne derse ondan yana oluruz. İşçimizin çoğunluğu bugünde İsdemir’de Çelik-İş diyor. Ben de hem şahsım olarak, hem belediye başkanı olarak hem de bölge yaşayanı olarak Çelik-İş’ten yanayız diyorum.  Çelik-İş Sendikası bölgenin bir gerçeği ve sendikasıdır. Biz varız dediğimiz işte varızdır. Benim bundan başka bir duruş sergilemem mümkün değildir. Dostluğumda, düşmanlığım da sağlamdır. Yumuşak tükürük ya sakala ya bıyığa bulaşırmış. Benim buraya gelişim ne siyaset için ne de ikbal içindir. Sizler için buradayım. Benim şehrimin gerçeğisiniz. Sizler omuz omuza, kol kola sendikal mücadelenizi vereceksiniz bizler de size destek vermeye, gücünüze güç katmaya devam edeceğiz. Lütfen bizden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın” dedi.

Katılanlara Rozetleri Takıldı

Konuşmaların ardından Çelik-İş’e geçen bazı işçilere sembolik bir törenle rozetleri takıldı. İşçilerden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın yeğeni Burak Alpay’a rozeti Başkan Altan tarafından takıldı. Sembolik katılım törenine katılan işçilerden Mustafa Kelce, Muhittin Aslankurt, Sefer Aksan ve Fevzi Taylantorun’ın rozetleri de Genel Başkan Gül ve diğer sendika yetkililerince takıldı.

Öte yandan Çelik-İş’e geçişlerin hızlanacağı, önümüzdeki günlerde Çelik-İş Sendikası’na toplu katılımların süreceği öğrenildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here