Muzaffer Keleş; “Çamur Atmayın, Bizden Olmayanları Çıkarttık Değin!”

0
275

işten çıkarılanlar1Belediyede İşten Çıkarılan İşçiler Adına Konuşan Eski Güvenlik Amiri Muzaffer Keleş; “Çamur Atmayın, Bizden Olmayanları Çıkarttık Değin!”

İskenderun Belediyesi önünde toplanan, işten çıkarılan taşeron işçiler, işten çıkarılmaları ile ilgili haklarında söyleyen sözlere yanıt verdiler. İşçiler adına konuşan Eski Güvenlik Amiri Muzaffer Keleş, “Şuna bizden olmayanları işten attık değin! İnsanlara çamur ve iftira atmayın yazıktır!” dedi.

Birkaç haftadır kamuoyunun gündeminde bulunan işten çıkarma konusunda dün işçiler de söz haklarını kullandı. İşten çıkarılanlara destek olmak adına İskenderun Belediye binası önüne gelen MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, Av. Bülent Akbay ve bazı sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Muzaffer Keleş; “Bizler kim miyiz? Bizler İskenderun ilçesinde emniyet teşkilatının en yakın temsilcileri, İskenderun’da bulunan halkımıza ait 70’e yakın tesisi gece gündüz demeden koruyan, bir lokma aşı ekmeği evinde bekleyen eşini çocukları geçindirmeye çalışan, belediye yönetimi tarafından ekmeği aşı elinden alınmış 5188 sayılı kanuna bağlı özel güvenlik görevlileriyiz. Sayın Belediye Başkanı Seyfi Dingil, seçim öncesi mitinglerde ‘bizleri seçerseniz hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız, hiç kimseyi işten çıkarmayacağız’ sözünü vermişti. Peki, bu çıkartılanlar kim? Bu sizin sözünüz müdür? Ak sözleriniz bu mu?” diye konuştu.

Yeni belediye yönetiminin göreve gelmesiyle belediyede adeta bir kaos yaşandığını da kaydeden Keleş; “Bizim bildiğimiz belediye yönetimleri ilk günden halka ve şehre ‘nasıl hizmet veririz’ telaşına düşmeleri gerekirken, bu yönetimin gelmesiyle birlikte ilk günden itibaren belediye binamızın içinde makam ve oda kavgası yaşandığını gördük. Birilerine makam yetki veriyorlar 3 gün sonra o kişiyi alıp yerine başkasını veriyorlar böyle bir kargaşa hala devam ediyor. Asıl olan odaları kimler sahiplenirse sanki babalarının parasıymış gibi odalarını, halkın parasıyla şatafatlı lüks döşüyor, oh ne ala!

işten çıkarılanlar2

Ne yazık ki, bu yönetim halkın parasıyla döşedikleri odalarda hizmet yerine kimin ekmeğiyle oynarız planları yapıyorlar. Bu mu hak, bu mu hukuk! Ayrıca buradan suç duyurusunda bulunuyoruz; 1 Mayıs-13 Mayıs 2014 tarihleri arasında 225 güvenlik görevlisi sigortasız maaşsız çalıştırıldı. Yeni işe alınanların da hiçbirinin sigortası yok!” dedi.

Gerekirse Oturma Eylemi Yaparız!

İşten çıkarılanlara iftira atıldığını da belirten Keleş; “İş kanunu gereğince çalışma süresine uygun olarak ihbar yapılmaksızın, telefonla ‘yarın işe gelmiyorsun atıldın’ demenin kanuna aykırı olduğunu biliyor musunuz? Belediye meclis toplantısında CHP ve MHP’li meclis üyelerinin ‘Neden 75 özel güvenlikçiyi işten atıyorsunuz yazık değil mi?’ sorusuna Başkan Dingil, ‘75 değil, 35 kişi işten çıkarıldı’ dedi. Atılanların isim listesi elimizde 75 kişi.

Ayrıca ‘işe gelmeyenleri, çalıştığı yere bayan getirenleri, mesai saatinde uyuyanları ve çalışmayanları attık’ demiş. Şuna bizden olmayanları attık değin, insanlara çamur ve iftira atmayın yazıktır! Nasıl aklık bu!Ayrıca o gelen bayanlarda o işçilerin eşleri onlara yemek getiriyorlar. İdare işçiye yemek getirmediği için maalesef eşleri evlerinden yemek getiriyorlar.

Bizler burada mağduriyetlerimizin giderilmesi için toplandık. Bu mağduriyetlerimiz giderilmeyecek olursa belediye binasının önünde gerekirse ailelerimiz ile birlikte oturma eylemi başlatacağımızı buradan kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

işten çıkarılanlar3

İddialar İspatlansın!

Keleş’in ardından konuşan MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt; “İşten keyfi ve siyasi çıkarılmaya karşıyız. Bu çıkarılmalarında böyle olduğunu düşünüyoruz. Eğer iddia edildiği gibi mesai saatlerinde çalışmıyorlar ise, ispatlansın! Mesai saati dışı herkes istediğini yapabilir, siyasi parti bayrağı da sallayabilir” dedi.

Av. Bülent Akbay da; “Siyasiler, bu insanların ekmeğini pazarlık söz konusu edip, siz bana oy verin ben sizi işe yerleştireceğim diye iktidara geliyorlar. Seyfi Başkan da aynısını yaptı. En kolay yolu seçip, işçiyi işinden etti. Bu yanlıştan dönülmelidir. Sen işçinin ekmeği ile oynayacağına, çalan çırpan müdürlerini görevden al” dedi.

Son olarak söz alan MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül ise; “Bende belediye başkan adayıydım! Ben ekmeği büyütmeye talip oldum, küçültmeye değil. Eğer seçimde, birilerine işe yerleştirme sözü verdin ise, bunu çalışan işçileri işten çıkararak yapma. OSB hükmünüz altında. Gidin vaat ettiklerinizi orada işe yerleştirin. Siyasi kavgalar yaşatmayın! Şehrülemin olun ve bunları işe geri alın” diye konuştu. Gül, böyle bir siyasi çekişme içerisine girilmesi durumunda, bir dahaki dönemde seçimi kazanan adayın da bu işe yerleştirenleri işten çıkaracağına vurgu yaptı.

Bu işten çıkarmaların yasal olmadığını söyleyen İskenderun Taşeron İşçileri Derneği üyeleri de, hukuksal zeminde belediyenin çok ağır veballer altında kalacağını belirttiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here