Gül; “Esad Rejimini de IŞİD’in Anlayışını da Lanetliyoruz”

0
55

akp ziyaret1Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Hatay’daydı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, bir dizi temasta bulunmak üzere Hatay’a geldi. Gül, Esad rejimini de IŞİD anlayışını da lanetlediklerini kaydetti.

Ziyaretleri kapsamında Ak Parti Hatay İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Gül, burada belediye başkanları ile istişarelerde bulundu. Gül; “Paralel Yapı ile mücadele sadece AK Parti’nin değil sadece hükümetimizin değil devletin mücadele kararlılığıdır. Çünkü Paralel Yapı ve devlet içerisindeki illegal yapıların devletin bekasına yönelik bir tehdit olduğunu bütün milletimiz görmekte ve bilmektedir. Bu nedenle alınan kararların bütün devletimizin kademeleri ve kurumlarıyla uygulanacağını ve artık milletimizin geleceğine, istikbaline, hükümetimize ve devletimize kasteden paralel veya diğer illegal unsurlar bundan sonra devlet içerisinde barınamayacaktır” dedi.

Ak Parti olarak Esad rejimini de IŞİD anlayışını da lanetlediklerini ifade eden Gül; “300 bin üzerinde insanı katleden bu Esad rejiminin baskısından dolayı ülkemize sığınan mülteciler var. Hatay’ımız da ev sahipliği yapıyor. Gerçekten bu coğrafya, Türkiye, Anadolu, yeryüzünde hangi dine, dile sahip olursa olsun zulme uğrayan herkes için ana kucağı olmuştur. Yahudiler, peşmerge, Araplar, Kürtler için güvenilir bir liman olmuş, hâsılı hangi dile, dine mensupsa mazlum olan herkes için bir sığınak alanı olmuştur, öyle de olmaya devam edecektir.

Burada ırkına, diline bakmadan sizler bu yardımı yapıyorsunuz. Hatay’daki çadır kentlerdeki mültecilere, sığınmacılara yardımcı oluyorsunuz. Umarız ki Esad rejimi, halkına zulmeden bu rejim en kısa sürede sona erer ve Suriye halkının istediği yönetimle beraber Suriye halkının özgürce yaşadığı günleri hep birlikte görürüz. Buradan bir kez daha ifade etmek gerekir ki AK Parti olarak biz Esad rejimini de IŞİD’in anlayışını da lanetliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here