“Gezilmedik İş Yeri, Sorununu Dinlemediğimiz İşçi Kalmayacak”

0
72

Hak-iş Konfederasyonu Genel başkan yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası  Genel Başkanı Cengiz Gül, İş yeri Ziyaretlerini Sürdürüyor…

Hak-iş Konfederasyonu Genel başkan yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası  Genel Başkanı Cengiz Gül,  “Gezilmedik iş yeri, sorununu dinlemediğimiz işçi kalmayacak” sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatarak, İstanbul 1 No’lu Şubeye bağlı Termo Teknik San. ve Tic. A. Ş’ye işyeri ziyaretinde bulundu.

Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin’in de hazır bulunduğu ziyarete, şube başkanı Zülfikar Taşdemir, Şube Sekreteri Mustafa Akıncı, iş yeri baş temsilcisi Mustafa Bozkurt, iş yeri temsilcileri Sedat Mutlu ve Mustafa Şirin de eşlik etti.

Genel Başkan Cengiz Gül ve beraberindeki yöneticiler yapılan karşılamanın ardından Genel Müdür Levent Polat, İnsan Kaynakları Müdürü İskender Coşkun ile görüştükten sonra, işyeri yemekhanesinde işçilerle beraber öğle yemeği yediler.

Yemek sonrası işyeri temsilci odasına geçen Genel Başkan Cengiz Gül,  şube yöneticilerinden işyeri ile ilgili bilgi alarak, toplu iş sözleşmesi süreciyle alakalı değerlendirmelerde bulundu. Gül, Çelik-İş Sendikasına bağlı tüm işyerlerinde olduğu gibi Termo Teknik işyerinde de şeffaf, katılımcı ve  demokrasinin gereklerinin tam olarak işletildiği bir sendikacılık anlayışının benimseneceğini belirterek, artık Toplu İş Sözleşmesi süreçlerinde “söz ve karar işçinin” sözünün içi boş bir  slogandan ibaret olmadığını yaşayarak  göstereceklerini ifade etti.

Toplantının sonunda söz alan işçilerde   bu süreçte sonuna kadar sendikalarının arkasında olacaklarını ifade ederek, Çelik-İş Sendikasına olan güvenlerini dile getirdiler.

Genel Başkan Cengiz Gül, Genel Merkez Teşkilat Sekreteri Muharrem Şahin, Çelik-İş  Sendikası İstanbul 2 no’lu Şube Başkanı Cemil Sarısoy ile birlikte Kanca Aş. İş yerini de ziyaret ettiler. Gül ve beraberindeki heyet  iş yeri Baş Temsilcisi Selahattin Güzel, İş yeri temsilcileri Hasan Demir Polat ve Eşref Erdem tarafından karşılanarak fabrika hakkından bilgi aldılar. Genel Başkan Cengiz Gül daha sonra Kanca A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Alp Karaca ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek hem tanışma hem de Endüstriyel ilişkiler ve çalışma hayatı hakkında sohbet ettiler. Fabrikayı gezen Genel Başkan Gül, çalışanlarla tek tek tokalaşarak sorunlarını dinledi.  İşçiler de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür ziyaretlerin sık sık yapılmasını istediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here