Noel Bayramı Coşkuyla Kutlandı!

1
300

Mesih İsa’nın doğumu olarak kabul edilen ve tüm dünya Hıristiyanlarınca 24 Aralık gecesi kutlanan Noel Bayramı, kentimizdeki Hıristiyan vatandaşlarca da kutlandı. Noel Bayramı nedeniyle Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi ve Katolik Kilisesinde farklı saatlerde birer ayin düzenlendi.

Bayramın kentimizdeki ilk ayini saat 20.00’de Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde düzenlendi. Buradaki ayini kilisenin ruhani lideri Papaz Dimitri Yıldırım yönetti. İlahi ve duaların okunduğu ayine katılan Hıristiyanlar, mum yakarak dualar etti.

Yıldırım; “Tüm Dünyaya Barış Getirsin!”

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve toplum destekli polislerinde katıldığı ayinde, Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, önce Arapça daha sonra Türkçe dua etti. Yıldırım; “İsa Mesih’in doğum günü olan bu kutsal günde Dünya’da ve özellikle Türkiye’de barışın hüküm sürmesini diliyoruz. Noel tüm dünyaya ve insanlığa barış huzur ve mutluluk getirsin” temennisinde bulundu.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, Hıristiyan âleminin Noel Bayramını kutladığını belirterek; “İskenderun’da yaşayan Hıristiyan vatandaşlarımız, Noel bayramını kutluyor. Noel’in ülkemizde yaşayan tüm Hıristiyanlara ve tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyoruz. Bu vesileyle de yeni yılın da hem ülkemize, hem yüce milletimize, hem de bütün coğrafyada yaşayan tüm insanlara barış, huzur, mutluluk ve sükûnet getirmesini diliyorum. En büyük temennimiz budur” diye konuştu.

Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin öncesinde Noel Babalar tarafından çocuklara oyuncaklar dağıtıldı. Oyuncaklarını alan minikler hediye almanın sevincini de hem birbirleriyle hem de büyükleriyle birlikte yaşadılar.

Noel Bayramı sebebiyle Katolik Kilisesinde düzenlenen ayin ise 23.30’da başladı. Buradaki ayin ise Peder Maximilian Veres, Atanazy Sulik tarafından yönetildi.  Ayine Ermeni Kilisesi Ruhani Lideri Peder Avedis Tabaşyan’da eşlik etti.

Buradaki ayine de katılan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ile eşi Dr. Ümran Civelek, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve diğer partililer kilisedeki Hıristiyanların vatandaşların bayramını kutladı. Ayin sonrası, kilise salonunda düzenlenen kokteylle kutlama yapıldı. Salonda açılan kermeste günün anlamına uygun süs eşyaları ile dini objeler de satışa sunuldu.

Hıristiyan Tarihinin İlk Kilisesinde Noel Ayini

Antakya’da bulunan Hıristiyanlar da Noel coşkusunu yaşadı. Dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi’nde Peder Dominiko’nun yönettiği ayinle Noel’i kutlayan Antakyalı Hıristiyanlar bayram coşkusunu her yıl olduğu gibi doyasıya yaşadılar.

1 YORUM

  1. Değerli basın mensubu arkadaşlar, orada sadece CHP’li başkan veya vekil yoktu Milliyetçi Hareket Partisi’nden gelen başkanlarımız da vardı, ayrımcılık yapmadan lütfen herkesi yazalım. Belki resimlerde çıkmamış olabilir ama o değerli kardeşimizde bizlerleydi. Ben kendisine Buradan bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyor ve değerli basın mensubu arkadaşlarımızdan daha dikkatli ve özverili olmalarını temenni ediyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here