Gençlik Merkezi Faaliyetlerini Arttırarak Sürdürüyor

0
64

gençlik hizmetleri1Gençlik Merkezi Müdürü Keskin; “Bizden İsteyin, Bizde O Kursu Açalım”

Kentimizde aktif olan ve gençlerin faydasına olan her alanda varlığını hissettiren İskenderun Gençlik Merkezi, ücretsiz sunulan kurs ve birçok projelerden yararlanması için gençleri bekliyor. İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; “Sizler hangi eğitimi almak istiyorsanız bizden talep edin, bizde o kursu sizlere ücretsiz açalım” dedi.

İskenderun Gençlik Merkezi Eğitim Uzmanı Elif Uğur ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Müdür Ahmet Keskin, gençlik merkezinin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Amaçlarının ücretsiz, sosyal sorumluluk projeleri ile gençleri doğru bilgilendirmek, açılan kurslarla onları eğitmek olduğunu ifade eden Müdür Keskin, gençlik merkezinin İskenderun’da bulunmasının burası için büyük bir şans olduğunu söyledi. Kurulduğu günden bu yana gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan çalışmalardan söz eden Müdür Keskin; “Şu anda merkezimizde beş ayrı kurs bulunmaktadır. Okulların kapanması ile bu kurs çeşit sayımız 15’i bulacaktır. Gençlerin etkinliklerimize gönüllü olarak katılmaları bizim için önemliydi. Kurslarımıza katılan gençlerimizden hiçbir ücret alınmamaktadır. Bütün giderlerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. Kurslarımız gelen talepler doğrultusunda açılmaktadır. Sizler hangi eğitimi almak istiyorsanız bizden talep edin, bizde o kursu sizlere ücretsiz açalım.

Önümüzde gençlik kampları projesi var. Bunun için kayıt başvuruları tamamlandı. 12-15 yaş arası Deniz kampı, 16-22 yaş arası Doğa kampları 24 Haziran-13 Eylül tarihleri arasında 7 günlük 9 dönemde gerçekleştirilecektir. Gençlik kampları; gençlerimizin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerdir. Kamplara katılan gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır. Bu kamplarla gençlerimiz için bu yazı unutulmaz kılmaya kararlıyız.

Şu ana kadar üye sayımız 709 bayan 586 erkek olmak üzere toplam 1295’tir. Kısa süre için bu sayı iyi ama yeterli değildir. Üye sayımızı daha da arttırmak istiyoruz. Bu konuda da ailelerin genç çocuklarını buraya yönlendirmesini bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here