Genç Milli Takım Seçmeleri

0
145

milli takım seçmeleri1100 Yetenek 3 Gün Boyunca Hünerlerini Sergileyecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜFAD) ile ortaklaşa yürütülen milli takıma futbolcu seçmeleri İskenderun’da da başladı. İskenderun yan sahada yapılan futbolcu seçmeleri Halis Özipek, Sabahattin Özoğlu ve Necat Miçoğlu öncülüğünde yapılırken, milli takım seçmelerinin üç gün boyunca süreceği kaydedildi.

Milli takım seçmeleri İskenderun ve çevre ilçelerden büyük ilgi gördü. Toplam 100 yeni yetenek milli takım seçmelerine katılırken, genç yeteneklerin öncelikli hedefleri İskenderun’da kurulacak olan ilk 11’e girmek oldu.

milli takım seçmeleri2

Futbolcu seçmeleri hakkında bilgi veren TÜFAD Eğitim Sorumlusu Halis Özipek; “Milli Takım seçmeleri, TFF ile TÜFAD arasında yapılan protokol çerçevesinde ülke genelinde bulunan 55 TÜFAD şubesince; 1999, 2000, 2001 ve 2002 doğumlu genç yetenekleri keşfedip ortaya çıkarmak için yapılıyor. İskenderun’daki seçmeler 3 gün sürecek. 3 gün sonra seçmelere katılan 100 sporcu arasından kuracağımız takım ile Antakya ve çevre ilçelerinden oluşturulacak takım arasında gelecek hafta içerisinde bir karşılaşma yapılacak. Yapılacak bu karşılaşma sonunda seçilecek sporcuları 1 Eylül tarihinde ilimize gelecek olan Genç Milli Takım Antrenörleri de izleyecekler ve beğendikleri sporcuları milli takıma alacaklar” diye konuştu. Özipek, amaçlarının milli takıma İskenderunlu en azından 2-3 sporcu kazandırmak olduğunu da belirtti.

milli takım seçmeleri3

Bugüne kadar ilk kez böyle bir uygulamaya gidildiğinin altını çizen Necat Miçoğlu, seçmelerin aynı futbolcular ile üç gün sürmesinin çok doğru olduğunu, bu şekilde genç yeteneklerin kendilerini daha iyi gösterme imkânı bulabileceklerini belirtti.

Sezon başlamadan bu seçmelerin yapılmasının zamanlama açısından yanlış olduğuna vurgu yapan Sabahattin Özoğlu ise, buna karşın üç gün içerisinde seçmelere katılan futbolcular arasından en iyilerini seçeceklerini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here