Gelişigüzel Parklar Sürücüleri Çileden Çıkarıyor!

0
134

düzensiz parkKentin işlek sokaklarından olan Büyük Çarşı İş hanı önünden geçen sokakta, bazı şoförlerin bilinçsiz bir şekilde sağlı-sollu ve ikişer araç park etmeleri, trafik akışını da olumsuz yönde etkiliyor. İskenderun Anadolu Lisesinin giriş kapısının da olduğu bu sokakta, özellikle öğrenci giriş-çıkış saatlerinde bu gelişi güzel parklar yüzünden trafik akışı adeta işkenceye dönüyor.

Park konusunda bazı sürücülerin duyarsız davranışları, diğer sürücüleri çileden çıkarıyor. Bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Er; “İskenderun Anadolu Lisesinin çıkış kapısının da bulunduğu bu sokakta gelişi güzel parklar bizleri çileden çıkarıyor. Sokağın her iki yönüne park edildiği yetmiyormuş gibi yan yana 2 ya da 3 aracın park ettiğine tanık oluyoruz. Bu durum trafik akışını da olumsuz yönde etkiliyor ve kazalara da mahal veriyor. Çoğu zaman aracımı sabah odaya geldiğimde nizami park ediyorum. Daha sonra bir yere gitmek için aracın başına gittiğimde gelişigüzel park edenlerin yüzünden çıkamıyorum. O aracın sabini bulmakla uğraşıyorum. Bu durum benim gibi birçok sürücünün de başına gelmektedir” diye konuştu. Bu konuda yetkilileri de uyaran Oda Başkanı Er, buranın ve burası gibi sorun yaşanan diğer sokakların denetimlerinin sık-sık yapılması gerektiğini belirtti.

Oda Başkanı Mustafa Er, bu sokağın düzenlemesi yapılırken ortasından refüj geçmesinin planlandığını fakat yapılmadığını, bunun yapılması halinde bu şekildeki gelişi güzel parkların önüne geçilmiş olacağına da değindi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here