“Geleceğiniz İçin Bisiklete Binin”

0
130

bisiklet turu2Çevre Koruma Derneği ve Süpürge Derneği, Çevre Gününde Bisiklet Turu Düzenledi

Akaryakıt kullanmayan, hava kirliliğine neden olmayan, çevre ve insan sağlığı açısından en uyumlu bir ulaşım ve spor aracı olan bisiklet kullanımını özendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla İskenderun Çevre Koruma Derneği ve Evimiz İskenderun-Süpürge Derneği ile birlikte Dünya Çevre Gününde bisiklet turu düzenlendi.

İskenderun Çevre Koruma Derneği ve Evimiz İskenderun- Süpürge Derneği ile birlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirilen bisiklet turu büyük ilgi gördü. Atatürk Anıt Alanının önünde bisikletleri ile toplanan vatandaşlar, şehir merkezinde bisiklet turu attılar. “Yaşanabilir Bir Çevre İçin Çare Bisiklet” sloganı ile yola çıkarak böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Evimiz İskenderun-Süpürge Derneği Başkanı Dr. Eyyüp Tümkaya; “Sağlığınız için, daha temiz bir çevre için, bireysel ekonominiz için, ülke ekonomisi için, trafik ve otopark problemini önlemek için, geleceğiniz için, İskenderun için bisiklete binin” dedi.

bisiklet turu3

Çevre gününün anlam ve öneminin daha iyi anlaşılması ve hissedilmesi için bisiklet turu gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Tümkaya; “Çevirdiğiniz pedallar sadece sizi değil çevrenizi ve geleceğinizi de olumlu etkileyecek, hem pratik hem de ekonomik bir eylemdir. İskenderun’u seven herkesi hem kendileri için hem de güzel ülkemiz için bisiklete binmeye davet ediyoruz. Atmosfere verilen egzoz gazları hava kirliğinin, küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin temel bileşenlerinden biridir. Oysa şehir içi ulaşımda bisikletin kullanılması, soluduğumuz havanın daha temiz olması, gürültünün ve trafik kazalarının azalması gibi çok sayıda yarar sağlayabilecektir. Hareketli yaşam; kemik erimesi, eklem zedelenmeleri, yüksek tansiyon ve şeker gibi bazı hastalıkların önlenebilmesi açısından da yararlıdır. Çok sayıda insanımız bu hastalıklar yüzünden ciddi sıkıntılar yaşamakta ve yaşam kalitesi bu nedenle düşmektedir. Bu hastalıkların oluşturduğu şikâyetleri anlık olarak azaltmak için kullanılan, yan etkileri de olan bazı ilaçlara halkımız ve devletimiz milyonlarca lira ödemektedir. Bisikleti günlük yaşamın içine sokmak bu sorunlara da önemli ölçüde çözüm olacaktır” dedi.

bisiklet turu5

Bisiklete binmenin özendirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Tümkaya; “Ne yazık ki ülkemizde çevre dostu bir ulaşım politikası yeterince yaşama geçirilemiyor. Sıfır faiz ve uygun taksitlerle verilen otomobil kredileri, otoyollar, köprüler, karayolu taşımacılığını ve otomobil kullanımını özendirmektedir. O kadar ki tüm çağdaş ülkelerce benimsenen raylı taşımacılık ülkemizde yeni yeni yaşama geçirilmeye başlanmıştır. İskenderun’u sevenlerden ve yönetenlerden beklentimiz İskenderun’u bisiklet dostu bir ilçe haline getirmek ve bisiklet kullanımının özendirilmesi ve artırılmasının sağlanacağı uygulamaların bir an evvel hayata geçirilmesidir. Sadece bisiklet yolları yapmak yeterli değildir. Bisiklet yolları bazı eğitim ve denetim çalışmaları ile de desteklenmelidir. Çocuklarımıza yaşanabilir ve sürdürülebilir sağlıklı bir çevre bırakmak için bisiklete binmeyi özendirelim” diye konuştu.

bisiklet turu4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here