Başkan Savaş; “Asi Nehri Temizlik Çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi Yürütüyor”

0
169

büyükşehir-asi1Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Asi Nehri’ndeki kötü kokunun giderilmesi ve nehirde oluşan görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Asi Nehri’nde DSİ’nin başlattığı ve kendi Antakya Belediye Başkanlığı döneminde ihalesi yapılmış ve devam eden çalışmaları Antakya İlçe Belediyesi’nin kendine mal etmesinin büyük bir talihsizlik olduğunu ifade etti. Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (HAT-SU)’nün, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ile ortaklaşa 3 aşamalı bir çalışma yürütmek için mutabakata vardığını ve Asi Nehri’ndeki çalışmaların, Büyükşehir Belediyesinin girişimleri sonucu başlatıldığını söyledi.

Asi Nehri’nin temizlik çalışmalarının yürütülmesi için gerekli girişimleri HAT-SU’nun yaptığına dikkat çeken Başkan Savaş; “HAT-SU Genel Müdürlüğü personelimiz Hatay Valiliği’nde konuyla ilgili bir toplantı yaptı ve Asi Nehri için gerekli çalışmaların DSİ ile ortaklaşa yürütülmesine karar verildi” diye konuştu.

DSİ’nin nehirde dip temizliğini yaptığını ifade eden Başkan Savaş, kenar temizliklerinin de seçimlerden önce yapılan ihale gereği temizlik firması tarafından yürütüldüğünü söyledi. “Seçimden sonra oluşan Antakya İlçe Belediyesi’nin, yürütülen bu çalışmalarla ilgisi orada bulunan iki kamyondan fazla değildir” diyen Başkan Savaş; “Biz HAT-SU Genel Müdürlüğümüzün bünyesindeki onlarca iş makinesini DSİ’nin istemesi halinde oraya gönderebileceğimizi defalarca dile getirdik, fakat DSİ bir talepte bulunmadı” dedi.

Asi Nehri’nin dip temizlik çalışmalarının başlatılması için önce kurutulduğunu hatırlatan Başkan Savaş, Asi Nehri’nin kurutulması için indirilen lastik bendin kontrolünün HAT-SU Genel Müdürlüğünde olduğunu söyledi. Çalışmaların başlatılması için Büyükşehir Belediyesi olarak ivedi olarak temaslar yürüttüklerini belirten Başkan Savaş, Asi Nehri’ndeki çalışmaların Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nün takipleri sonucu başlatıldığına vurgu yaptı.

Antakya İlçe Belediyesi’nin halen kendisinin en öncelikli işi olan mimari ve statik proje onayı bile yapamadığını hatırlatan Başkan Savaş, yaz aylarının gelmesine rağmen, Antakya Belediyesi’nin görevi olan ilaçlama işine de halen başlamadığını ve kendi işlerini aksatan bir belediyenin, Büyükşehir’in yaptığı işleri sahiplenmesinin gülünç bir durum olduğunu ifade etti.

HAT-SU Genel Müdürlüğü ve DSİ’nin Asi Nehri ıslah çalışmaları kapsamında belirledikleri işlerin de Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlı bir şekilde yürütüldüğünün altını çizen Başkan Savaş, “Kanalizasyon kolektörleri ile mücadele çalışmaları kapsamında ekiplerimiz Asi Nehri’ne ve Asi Nehri’ni besleyen derelere akan kanalizasyonları tespit ederek bunları kapatmaya başladı. Öte yandan Asi Nehri’ni besleyen derelerin temizleme işlemlerine de hız verildi” dedi.

Bu çalışmaların 16 Mayıs 2014 tarihinden beri devam ettiğine dikkat çeken Başkan Savaş, Antakya İlçe Belediyesi’nin, basına gönderdiği metnin, Antakya İlçe Belediyesi adına tam bir talihsizlik olduğunu ifade ederek,  Asi Nehri’ndeki kirlilik ve kötü kokunun en kısa sürede ortadan kaldırılacağını müjdeledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here