Gadir Hum Bayramı Bugün Kutlanacak

0
506

gadir hum bayramı (6)Hazreti Muhammed’in hicretinin 10. yılında, veda haccı dönüşünde Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen “Gadir Hum Bayramı” Hatay’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Yöresel yemek olan Hrisi’nin kazanlarda kaynatıldığı ve türbelerin ziyaret edildiği Gadir Hum Bayramı nedeniyle İskenderun’da ve Antakya’da ayrı-ayrı konferanslar verilecek.

AKAD’dan ‘Gadir Hum ve İslam’ Konulu Konferans

İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD), Gadir Hum Bayramı münasebetiyle ‘Gadir Hum ve İslam’ konulu konferans düzenliyor. Bugün İskenderun Grand Plaza Düğün Salonunda düzenlenecek olan konferans hakkında bilgiler veren AKAD Yönetimi, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

gadir hum bayramı (7)

“Arap Alevileri olarak inançsal ve kültürel değerlerimizi özgürce yaşamak için ve daha bilinçli bir biçimde kendi değerlerimize sahip çıkmak için toplumun tüm beklentilerine cevap vermek adına geleneksel olarak düzenlediğimiz ‘Gadir Hum ve İslam’ konulu konferans 30 Eylül 2015 Çarşamba günü (bugün) saat 20.00’de İskenderun Grand Düğün salonunda yapılacaktır. Tüm halkımızın Gadir Bayramını kutluyor ve katılımınızı bekliyoruz.”

Antakya’daki Konferans 1 Ekim’de

Antakya’da gerçekleştirilecek Gadir Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı da 1 Ekim Perşembe Günü (yarın) saat 18.30’da  Antakya Kapalı Spor Salonunda  kutlanacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan programda Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından açılış konuşmasını EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral yapacak. Yeral’ın ardından Irak Kerbela Âlimi Şeyh Celal Maaş,  Suriye Din Alimi Şeyh Zülfikar Gazel, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün ve Ehlader Temsilcisi Musa Aaydın’ın konuşmaları olacak. Plaket takdimi ile program sona erecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here