Vali Topaca; “Gadir Hum Bayramı’nın Mutluluğunu Hep Birlikte Yaşamaktayız”

0
125

gadir kutlama1Hatay Valisi Ercan Topaca Gadir-i Hum Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Hatay’ın, tarihi boyunca çeşitli dinlerin, inançların bir arada yaşadığı ve bu özelliğini bugüne kadar korumuş müstesna bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Topaca; “Kentimizin hoşgörüsü ve kültürel zenginliğinin neticesi olarak ortaya çıkan birlikte yaşama anlayışı, birçok etnik ve mezhep sorunlarının yaşandığı günümüz dünyası için örnek bir birlikte yaşama modelidir” dedi.

Vali Topaca mesajına şu şekilde devam etti;

“Bugün de bu zenginliklerimizden birisi olan ve Alevi vatandaşlarımız tarafından kutlanan Gadir Hum Bayramı’nın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Hatay’da asırlardır var olan karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik iklimi, günümüz dünyasında sevgi, saygı, dostluk esasına dayanarak birlik ve beraberlik içerisinde huzurla yaşanabileceğinin en canlı kanıtı olmuştur. Bilinmelidir ki insanlığın huzur ve barış ikliminin temeli olan sevgi ve hoşgörünün bir hayat biçimi haline geldiği ilimizde kardeşlik, her daim varlığını koruyacaktır.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Hataylı hemşerilerimiz arasındaki bu güçlü bağların korunması ve daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılması hususunda el birliği ile gayret göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın Gadir-i Hum Bayramı’nı kutlar, sevdikleri ile beraber sağlık, huzur ve afiyet içerisinde nice güzel bayramlara erişmelerini dilerim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here