Futbolun, Kınalısı İyidir (2)

0
38

Değerli okurlarım, korkunun ecele faydası olabilir mi? Tabi ki, olamaz. Çocukluğumdan beri hep böyle duyuyorum. Şu ana kadar da bunun aksini iddia eden ya da yanlışlığını kanıtlayan olmadı. Korkmak! Neden korkmak? İşte soruyu açıklamak istiyorum. Puan cetvelinde onurumuz pek parlak değil. Hafta sonu şampiyon adayıyla, hem de en güçlü adayıyla karşılaşacaksınız.

Korkun bakalım, delik deşik oluyor musunuz, olmuyor musunuz? Şöyle de olabilir. Ligin son maçına çıkıyorsunuz, kazanırsanız şampiyon olacaksınız. Hadi korkun bakalım! Şampiyonluğa ulaşabilir misiniz? Futbolun kınalısını unuttuğumu sanmayın, örnekler vere-vere tekrar kendi konumuza döneceğim. Gerçi hepsi bizim konumuz olsa da, bazılarının altını kalınca çizmemiz gerekiyor.

Hangi zamanda olursa olsun, hangi mekânda bulunursa bulunsun, Atletizm müsabakaları var ya (10 bin, 20 bin ya da maraton), Hani şu ince bacaklı, kopacakmış gibi incecik boyunlu, gözlerinin altı morarmış, kaburgaları sayılan, o iskelet gibi insanları görsem, önce genzim sızlar, gözlerim dolar ve onların kazanmaları için dua ederim, sonuçta onlar kazanırlar.

O iskelet gibi sporcuların zengin ülkelerden, zenginler dünyasından almayı becerebildikleri intikam da bu olmalı, bana göre öyle. Neden öyle, biraz açmak istiyorum. Zengin ülkelerin kişi başına ulusal gelirleri 30-40 bin doları geçerken, bir milyardan fazla Afrikalı insan, günde 1 dolardan az bir gelirle yaşamaya çalışıyor. Büyük bir savaş, uğraş veriyor. Yılda 1 milyon çocuğu ölüme götüren sıtmayı inlemek için birkaç milyar dolarlık aşı gerekiyor, fakat buna bir kaynak bulunamıyor.

Diğer taraftan, askeri harcamalar için, dünya ülkeleri 1 trilyon dolar ayırabiliyor. İnsanı hayrete düşüren nedir biliyor musunuz? Bu acımasız dünya, nasıl oluyor da, gözlerinin önünde açlıktan ve hastalıktan kırılan o zavallıların içinden sıyrılıp ve de ölümle yaptığı savaşı kazanıp gelen bu cengâver atletleri utanmadan sıkılmadan alkışlayabiliyor?

O iskelet gibi siyah insanları izlerken, ben hep bunları düşünüyorum. Onlar, fiziklerinden sağlık fışkıran, dingin ve kusursuz görünüşlü atletler arasından sıyrılıp ipi göğüslediklerinde ve mutlu olduklarını gördüğümde biraz olsun teselli oluyorum. Yine de, bu azmin nereden geldiğini merak ettim. Yarın sunacağım!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here