Futbolun Altında Yatanlar (3)

0
50

Değerli okurlarım, bugün konuya değişik açıdan bakmak ve düşündüklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hani bazı yazar-çizerler, yazılarına başlarken “Sizi temin ederim” ya da “Bana inanın” veya “Samimi olarak söylüyorum” derler ya. Ben onlardan değilim. Böyle yaklaşımlar hafızayı yok saymak, okuyucuyu aklında hakaret gibi geliyor bana.

Bunları yazmama gerek yok. Okurlarım beni iyi ya da kötü tanıyorlar. Konumuza değişim açıdan bakmam bu değildi aslında. Sorun şurada: Ülkemizde öylesine ilginç olaylar yaşanıyor ki, olayları düşünmek bile insanın tüylerini ürpertiyor. Canlı olduğumuzdan ve de can taşıdığımızdan, doğuyoruz, yaşıyoruz ve ölüyoruz. Bu Allah’ın emri, doğal bir hadisesidir.

Fakat bir de bazıları daha doğarken ya da çocuk denilecek yaşta yaşamını devam ettirme şansını elinde tutamıyor ve öldürülüyor. Bazı ölümler de yürekleri pare-pare ediyor. Çocuk yaşta muhtemelen 9-10 yaşında bir kız çocuğunun ırzına geçiliyor. Bu çocuğun yarınları nasıl olur ki ülkemizde. Daha sonra da silahla vurularak öldürülüyor.

Bu zavallı ilk kurşunu daha önce yemişti, ekstra bir kurşuna gerek yoktu zaten. Göğsünden vurularak öldürülen bu çocuğun yaşamaya hakkı yok muydu? O çocukları sözde korumakla yükümlü düzenin hesabını soranda yok. Kimden soracaksın ki, üç çocuktan aşağısı olmaz diyorlar. İstersen karşı çık.

Bunları neden yazdığıma gelince; durup dururken yazmadım, yazmam gerektiği için yazdım ve yazıyorum ve de devam ediyorum, bilerek ve isteyerek. Okurlarımın benden yazmamı istedikleri bu idi…

Uzun yıllardan beri sporun içindeyim ve bu zaman zarfında bizzat sporla uğraşmış devlet yetkililerini de tanıyorum ama hiç birinin ağzından sporumuzu zora sokacak kötü örnek olacak beyanatlar işitmedim. Özellikle, sporumuzu ters yönde etkileyecek, ilerisini zora sokacak ve de o kuruma dolaylı olarak da olsa emir vermek gibi bir yaklaşımları olmamıştır.

Şimdi nasıl ki önemli bir devrim ve çok önemli bir değişim yaşanıyor ülkemiz sporunda? Burada hemen söylemeliyim ki, son olaylara başkan hemen çözüm üretiyor. Zaten kendisi futbolculuktan gelme. Bir gecede değişen insan, şike ve teşvike de hemen çözüm buluyor. Nasıl bir çözüm biliyor musunuz? Bunları da yarın sizlere sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here