Futbolumuzda Her Şey Serbest (5)

0
36

Değerli Okurlarım, semt pazarlarında bulunmuşsunuzdur eminim. Hele birde yoğurt almaya niyetlenin esnafın hiçbirisi yoğurduna ekşi demez. Tevekkel olur ve birisinden alırsınız. Evet, nerede kalmıştık? Ülkemizin en önemli derbisinde, deplasman takımının Portekizli futbolcu­su Raul Meireles iki sarı kart görerek kızarıyor ve ne olduysa ondan sonra oluyor.

Ne oldu diyeceksiniz biliyorum! Hakem ve gözlemci raporuna göre suç oldukça heybetli… Portekizli oyuncu hakeme karşı neler yapmış? Hakemin yüzüne tükürmüş, örf ve adetlerimize ters düşen el-kol hareketleri yapmış, dakikalarca oyalanmış ve stadı terk etmemiş… Bu olumsuz davranışlar sonunda toplam 11 resmi müsabakadan men cezası alıyor. Emsali olduğu için bundan daha doğal bir şey olamaz.

Tahkim Kurulu’na intikal eden bu dava dönüyor. Nasıl dönüyor? 11 Maçlık ceza 4 maça indirilerek. Yani 7 maçlık bir damping! Sizce burada kimler cezalandırılmıştır? Müsabakanın hakemi, Gözlemciler! Onların raporları doğrultusunda Portekizli futbolcu cezalandırılmıştır. Yedi maçlık damping neden oluyor? Portekizli futbolcu hakeme tükürmemiş, tükürür gibi yapıp birkaç damla sıvı hakemin yüzüne ya da formasına geliyor. Bunda ne var ki… Bununla da yetinmeyen yabancı futbolcu, eliyle kavgada bile zor yapılabi­lecek hareketleri yaparak binlerce sporsever önünde maçın hakemini küçük düşürüyor.

Tahkim Kurulunun değerli üyeleri, TFF’nin delikanlı yöneticileri, Profesyonel Disiplin Kurulu’nun yürekli insanları, yönetmeliklerde böyle tenzilatların yazıp yazmadığını bilmiyorum. Yazdığını varsaysak bile; vicdanen verdiğiniz kararların buram-buram adalet kokması gerekmiyor mu? Burada vicdandan söz etmem tamamen yanlış ve de anlamsız oluyor. Çünkü özerk bir kurumda hepiniz atamayla geldiniz. Adil bir seçim olsaydı o makamları görebilir miydiniz? Kiminiz vaatlerle, kiminiz milyonlarca alacağına çizgi çekerek oraya gelmediniz mi? Sizlere dostça bir şey söylemek istiyorum… Var mı, yok mu bilemem ama ufak tefek misyonunuz varsa o da bitmiştir. Ve­recek hiçbir şeyiniz yok. Zaten olmadı ya… Bütün birimlerinizle istifa ederseniz futbolumuza en büyük iyiliği yap­mış olursunuz buna inanın.

Yine de, Türk futboluna giderayak bir iyilikte bulunabilirsiniz. Hani şu dokunma­dan kendimi yere atan, şeyine tekme yemiş gibi kıvranan futbolcularla, hakeme hakemleri kandırmaya yönelik artistlikler yapan oyuncular ve kasti tekme atan o delikanlıları caydırabilmek için ekranlarda tanıtın ve kınayın. En büyük iyiliği yapmış olacağınız gibi, başarılı olursanız tüm sporseverler sizleri unutmayacak ve daima başarılarınızla övüneceklerdir. Hakemleri koruyamıyorsunuz, kanunun maddelerini dilediğiniz gibi değiştiriyorsunuz, atama ile de gideceğinize göre, yukarıda söylediğimi yapın bari!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here