Futboldan Kazanımlar (1)

0
82

Değerli okurlarım, futbol öyle bir spor ki neresinden bakarsanız bakın ‘güzellik, mutluluk ve kazanç’ fışkırıyor. Bu makalemizde insanların ona yaptığı yüz kızartıcı kötülüklerden söz etmeyeceğim. Şike, teşvik priminden söz etmeye zaten gerek yok, bir yerde yasallaştı. Bir süre sonra da doping yasallaşır ve o zaman da futbol daha da güzelleşir.

Hal böyle olunca, UEFA’nın şikeye olan sıfır toleransı yerle bir oldu. En kritik maçları bile satın alıp bir yerlere gelmemek mümkün. Biz İlhan Cavcav’ı kınıyorduk, meğer adam haklıymış da, biz bir şey bilmiyormuşuz. Bu şekilde hasta futbolumuz nasıl ayağa kalkar, nasıl şifa bulur hiçbir fikrim yok. Geçerli bir fikri olanlar “Futbol Aşkına” sağa sola bakmadan bir adım beri gelsin.

Bu çirkinlikler gündem oluştururken, tribünlerdeki olumsuz tezahüratların önüne geçmeye çalışıyorlar, hangi yüzle küfürlü sloganlar engellenecek onu da bilen yok. Şike teşvik primi ve ilerde de doping yasallaştıktan sonra geriye ne kalıyor ki? Sporseverlerin kısa süreli deşarj olmaları mı göze batıyor?

Dilerseniz, şimdilik bu konulara nokta koyalım ve “Futboldan Kazanımlar” hangi boyutta, kimler neler kazanıyor, bunun perde arkasına bakalım…

Tabi ki öncelikle sporseverler ya da futbolla yatıp futbolla kalkanlar… Futbol aşıklarından söz ederken biraz durmamız gerekiyor. Çünkü onlar, iyinin daha da iyisine layıklar. Bu nedenle de, o cefakar ve vefakar insanlara, taslak romanımdan alıntı yaparak büyükçe bir paragrafla seslenmek istiyorum.

Nisan ayında değiliz ama bu güzel ayın esintileri hala devam ediyor. Zaten, Nisan ayı geldiğinde buna benzer bazı birikimlerimi okurlarıma sunuyorum. Nisan ayı rahmet ayıdır. Soğuklar kırılsa da, yağmurlar devam eder. Ülkemizdeki futbol oynanan futbol sahalarının durumu malum! Büyük bölümünün üstü açık. Şeref tribünlerini görmezden gelecek olursak, yağan o rahmet, futbol müsabakaları izleyen o asil ve futbol hastası insanların üstünden geçer. Yeri geldiğinde hep söz ederim bu konudan futbol aşkına ve futbol tiryakisi olan insanlara sevgimden dolayı…

Bereketli Nisan yağmurları dünyanın neresinde olursa olsun, insanların sağlığı ile doğrudan elde ettikleri kazanımlardır. Çünkü insan vücuduna enerji ve zindelik kazandırıyor, hem de bir karşılık beklemeden, istemediğimiz kadar, toprak doyuncaya kadar. Fakat futbol sahalarında maç izleyenlerin yağan rahmetin demirinden kömüründen, nohudundan faydalanmak gibi bir niyetleri yok ki… Yarına!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here