Futbolda Umutlanmak (1)

0
87

Değerli okurlarım, “futbolda umutlanmak” derken, bununla beraber birçok konuları da gündeminize getirmek istiyorum. Futbolda düşünce, futbolda düşünmek ve malumunuz olduğu üzere, futboldaki o meşhur pislikleri de bildiğim kadar sizlere sunmaya çalışacağım.

Umutlanmadan önce, futboldaki düşünceye şöyle bir göz atalım, bakalım bu kavram bizlere neler gösterecek. Düşünce en büyük güçtür. Düşüncenin yolu cesaret, açık sözlülük, dürüstlük olmalıdır. Bunları gerçekleştirmek demek, doğru düşünceye adım atmak ve onu saçlarından yakalamak demektir.

Gözü pek olmakla özdeştir doğru düşünmek. Ondan ayrılamaz. Korkunun gölgesinde hiçbir düşünce yaşayamaz, varlığını idame ettiremez. Olumlu düşünmek, umutlarımızı yeşertir, yarınları yüksek moralle karşılamamızı sağlar, bize dinginlik kazandırır.

Umut da şöyle izah edilebilir. Öncelikle şunu hemen söylemeliyim ki umut, dünün, bugünün beklentisi olamaz. Umut yarınlardadır. Yarınlarımız da umutlarla doludur. Umut, hayatta vardığımız değil, varacağımızı zannettiğimiz en ufak hedeftir. Ona çoğunlukla ulaşamayız.

Ancak umut, sürekli olarak bizi o hedefe doğru çeker. Biz de el mahkûm peşinden pür neşe gideriz. O yollarda yorulmayız da. Caziptir ve cazibesi bize hayatı tozpembe gösterir yani hayatı sevdirir. Gözümüzden silinip onu yitirdiğimizde hatta kaybettiğimizi sandığımızda, hayat çekilmez, bir çıkmaz sokak, bir cehennem şoku yaşarız. Başka bir ifadeyle hayatımızın en karanlık anlarıdır. Umut öylesine en hassas bir konudur.

Futbol sezonu açıldığında, her futbol takımının kendine göre bir hedefi ve koyduğu hedef doğrultusunda bir umudu vardır. Yarınlardan güzel şeyler umut etmek, gerçekten insanların ufkunu genişletir. Bunun yanı sıra olmayacak şeyleri umut etmek de, büyük hayal kırıklığı yaratır.

Bunları söyledikten sonra da bir ifadenin altını çizmek istiyorum ve de yapılmamasını öneriyorum. Kişi ya da kişileri, mali ve manevi yönden zaafa uğratmış olabiliriz. Fakat kişinin umudunu kırdığımızda, telafisi mümkün olmayan yanlışa düşmüş oluruz. Bunu da âcizane bilgilerinize sunmak istiyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here