Futbolda Kültür ve Kondisyon (1)

0
32

Değerli Okurlarım, bu makaleye başladığımda yaşamımızı değiştirecek çok gelişmeler oldu. Ölenleri kalanları saymıyorum, sırası gelen gider, ömrü olan yaşamına devam eder. Bu anlattığım dünya kurulalı beri rastlanan en doğal hadise.

Bu makaleye başladığımda Ramazan’ın dördüydü. Yani bu hengâmede Ramazan da bizleri boş bırakmamış, hal hatır sormaya gelmişti. Hoş geldi sefa geldi ve O’nu seneye de bekleriz. Seneye Ramazan Ayını görürsek n’olacak aşağıda söyleyeceğim.

Bu makaleye başlarken daha neler oldu biliyor musunuz? Büyük illerde ve bozkır iklimi yaşayan yerlerde su sıkıntısı başladı ve de önemli miktarda. Su olmayınca hiçbir şey olmaz ve uzun süre devam ederse bunu hiçbir zaman istemeyiz, hayat da olmaz.

Bu makaleye başladığımda iklimsel olarak önemli gelişmeler de olmuş. Örneğin sıcaklık gölgede 40 dereceyi geçmiş. Hayat felce uğramış ve millet evinden dışarı çıkamaz olmuş. İşte bu çok ciddi bir mesele değil. Bundan yarım asır önce şehrimiz en sıcak bölgelerden biriydi. Şimdi de öyle ya. Asfaltın üzerinde ne ararsan bulursun iz olarak. İnsanların ve merkeplerin ayak izleri ile arabaların lastik izleri görürdünüz. Mevsim değişince de belediye tekrar asfaltlama işlerine devam ediyor. Demek ki o zamanlar belediyelerin işleri daha zormuş.

Yine o asfalt eriten sıcaklar da Ankara Tandoğan’da ya da İstanbul Beyazit Meydanlarında binlerce yoldaşa slogan attırıyorduk. Kolay iş değil.

Peki başka… Gazetemiz bir yaş daha gençleşti. Bu önemli sayılabilir…

Bu makaleye başladığımda dünya kupası sona ermişti. Anlı şanlı dünya kupasının sona ermesini küçümseyemeyiz. Dört yıl bekle de bir dünya kupası yine gelsin. Ama o beklemek de kolay bir hadise değil. Dört tane dolu-dolu yıl.

Yıllar önce de bu makaleye başlarken de neler düşümdüm biliyor musunuz? Öncelikle, insan olduğumuzu unuttuk. Ahlakımız oldukça zayıfladı, bu milletin A… Koyarım ve gavat diyenler çoğaldı. Lügatimize iltifat anlamında kelime eklendi “Baş çalan!” Bayrak indirmeler, çocukları kaçırmalar…

Kasımpaşalı bir arkadaşım vardı ve aynen şunları söylemişti; “…Ne yapacaksan en kralını yapacaksın. Hırsızlığın, yalan söylemenin, iftira atmanın, herkesi kendin gibi hırsız görmenin en kralını yapacaksın. Yarım yamalak iş olmaz. Yapacaksan tam yapacaksın her şeyin paralelinde gideceksin. İşte o zaman cumhurbaşkanı bile olursun…”

Kasımpaşalı şunları da ilave etti; “Benden her türlü namussuzluk var. Çevremde öyle bana oy verecekler de öyledir mutlaka. Ben kazanmayım da kim kazansın…”

Bu makaleye başlamadan bunları düşündüm durdum. 2014 Dünya Kupasını kim kazanırsa kazansın umurumda mı sanki. Benim milli takımım olmadıktan sonra. Her şeye rağmen 2018’i görürüz, gelişen teknolojilerle tanışırız, aynı zamanda o kupanın finallerine de iştirak ederiz.? Bu makaleye başlamadan önce bunları da düşündüm, hoşuma gitti…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here