Futbol ve Ekonomi (3)

0
45

Değerli okurlarım, hani futbolla beraber basketbol sporunu da gündemimize getirdim ya basketbolu noktalayıp ve sizlere söylediğim sürprizi anlatayım. Zor koşullarda yaşayıp da, dünya çapında şöhret olan ancak futbolun ağırlığını kaldıramayarak genç denilecek bir yaşta dünyaya veda eden dünya çapındaki bir şöhreti anlatacaktım ama büyük bir ayıp yaşanmıştı, kadın basketbol takımımıza yapılan çirkinlik gündem oluşturmuştu.

Bu ayıbı, Kadın Basketbol Milli Takımımıza yapılan bu çirkinliği sürprizimden daha önce sizlere sunma gereği hâsıl oldu. Makalemin akışı içinde, şu anda hayatta olmayan o şöhretli futbolcuyu da anlatmaya özen göstereceğim.

Efendim, Polonya’da yapılan Avrupa Kadın Basketbol Milli Takımları Şampiyonasında, kızlarımız üstün bir başarı göstererek Avrupa 2. oldular. Tarih 3 Temmuz 2011 idi. Bu müthiş finalin kritiğini yapacak değilim. Yine de söylemekte yarar var. Kızlarımız Rusya ile final oynadılar anımsıyorsunuzdur. Kadın Basketbol Milli Takımımız rakibini yenecek güçteydi. Rus takımının fizik gücüyle, yorgunluğa yenik düştüler falan.

Şimdi gelelim kızlarımıza yapılan ayıba… Potanın Perileri 3 Temmuz 2011 akşamı Rusya önünde final maçı oynadı. Altın madalya yerine, gümüş madalya ile iktifa ettiler. Yapacaklarının en iyisini yaptılar. Şampiyon olsalardı tadından yenmezdi. Herkesin gönlünde taht kurdular. Nedense, alnının teriyle, bileğinin hakkıyla, final oynayan kızlarımıza büyük haksızlık yapıldı. Daha doğrusu büyük bir ayıp yapıldı.

Finalden önceki, yarı final maçı öncesi Kadın Basketbol Milli Takımımızın ana sponsoru olan Garanti Bankası gazetelere bir teşekkür ilanı verdi. Potanın perilerine başarılar diledi. Bundan daha doğal, daha bir sahiplenme nasıl olabilir ki? Bu ilanın yayınlanacağı gazeteler arasında Zaman’da bulunmaktaydı. Bu ilanı ajans o gazeteye gönderdi. O gazetenin reklâm servisi ne dedi biliyor musunuz? “Bu ilanı yönetime danışmamız lazım” dedi.

O gazetenin yönetimi ve yazı işleri toplandı ve yayınlanır-yayınlanmaz tartışması yapıldı, sonuç olarak Zaman Gazetesi ilanı yayınlamama kararı aldı. Neden biliyor musunuz? Fotoğrafta potanın perileri “ŞORTLU” oldukları için! O Gazetenin yönetiminden bir kişi bile “Ama bizim Milli Takımımız Şortlu mortlu” deme yürekliliğini gösterememiş anlaşıldığı kadarıyla… Okurlarının tepki göstereceğinden çekinmişler ve belki de abone sayısı zafiyet gösterir diye endişe etmişlerdir. Yazık, çok yazık!

Keşke diyorum, o gazete ‘milli bir davanın yanında olma’ cesaretini, okur baskısına kurban etmeseydi. Çok iyi olacaktı, hem de çok!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here