“Futbol Maçlarında Yaşanan Sağlık Skandalları Dikkat Çekiyor!”

0
144

mevlüt dudu (11)Vekil Dudu, ‘Amatör Kulüp Maçlarında Sağlıkçı Olmaması’ Konusunu Meclise Taşıdı…

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, yazılı bir soru önergesi ile ‘Amatör Kulüp Maçlarında Sağlıkçı Olmaması’ konusunu meclise taşıdı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu amatör kulüp maçlarında sağlık personeli olmadığını belirterek Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi.

Geçtiğimiz hafta sonu, Hatay Süper Amatör Ligi’nde karşılaşan İskenderunspor 1967 ile Belen Belediyespor maçında iki sporcunun hava topunda çarpışması sonucu dili boğazına kaçan Ozan Ateş, teknik heyetin müdahalesi ile hayata döndürülmüştü.

Dudu Bakan Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şunları ifade etti;

“Spor alanlarında sağlık skandalı her geçen gün artarak devam ediyor. Özellikle amatör kulüp maçlarında, sağlık personeli olmadan oynanan maçlarda sporcular hayati tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Bu durum hemen-hemen bütün spor dallarında geçerli ancak en fazla futbol maçlarında yaşanan sağlık skandalları dikkat çekiyor.

Yaşanan en son olayda; Hatay Süper Amatör Liginde karşılaşan İskenderunspor 1967 ile Belen Belediyespor maçında iki sporcunun hava topunda çarpışması sonucu dili boğazına kaçan Ozan Ateş, teknik heyetin müdahalesi ile hayata döndürüldü. Olay sırasında saha kenarında ambulans ve sağlık görevlisi bulunmuyordu.”

Cevap İstenen Sorular…

1.Son 10 yıl içerisinde amatör kulüp maçları sırasında meydana gelen kaza ve darbeler sonucunda kaç sporcu yaralanmış, kaç sporcu hayatını kaybetmiştir?

2.Sahada maç sırasında meydana gelen yaralanma ve kazalarla ilgili olarak ne gibi önlemler alınmaktadır ve bu konuyla ilgili getirilmiş olan zorunluluklar nelerdir?

3.Amatör kulüpler liginde futbol karşılaşmalarında sağlık personeli ve ambulans bulundurulmamasının sebepleri nelerdir?

4.Futbolcu ve saha kenarında görev alacak herkes için sağlık raporu istenirken, maç sırasında meydana gelebilecek çarpma ya da yaralanmalara tedbir olarak neler yapılmaktadır?

5.Kulüplerin anlaşmalı sağlık personeli ya da doktoru bulunmadığı durumlarda meydana gelen kaza ve yaralanmalarda sorumluluk kime aittir?

6.TFF yaptığı açıklamalarda amatör kulüp maçlarının yapıldığı sahalara sedye verileceğini belirtmiştir. Sağlık personeli olmadan verilmesi planlanan sedyenin ne tür bir hayat kurtarma etkisi bulunmaktadır?

7.Son olarak, Hatay’da amatör kulüp maçında iki futbolcunun çarpışması sonucu meydana gelen olayda yaşanmış olan sağlık skandalının sorumluları kimlerdir?

8.Amatör kulüp maçlarında saha kenarında sağlık personeli ve ambulans bulundurulması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile herhangi bir protokol yapılması planlanmakta mıdır?

9.Bu tür olayların yaşanmaması için acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here