Futbol Aşk Gibidir (5)

0
56

Değerli okurlarım, bu fikri sabitlik duygularda, düşüncelerde, icraatlarda olabiliyor da, nedense futbolda olmuyor. Olamaz da! Bundan sonrada olabileceğini kimse düşünmesin. Futbolun bu önüne geçilmez aşkına gölge düşürmeden onun ulvi bir spor olduğunu içimize sindirmeliyiz. “…Futbol garın mı doyurur? Şunun bunun kellesidir, kâfir olursunuz…”  diyenler doğal olarak konumuzun dışında…

Fazla rahatsız olmadan, sağlıklı biçimde bir futbol maçı izlemek istiyorsak, yapacağımız ve uyacağımız şeyler oldukça basit. Bu sporun kurallarına uyacağız. Kurallara uymanın raconunda; nerde bulunursak bulunalım, kimlerle beraber olursak olalım, ister okyanusun en derin yerinde, ister Everest Tepesi’nde, resmi bir yemekte, bir panelde konuşuyor olalım. İster cumhurbaşkanı (onun da tadını kaçırdılar) olalım. Yani, Kasımpaşalı bile olsak, her şeyin bir kuralı vardır. O kurallara uyulmasa, günün birinde SOS veririz.

Kaldı ki aşkların en yücesi olarak lanse ettiğimiz futbola da biraz saygılı olmalıyız… Onu gerçekten seviyorsak! Dikkat edecek olursak, genel manada, yaşamında kendine özgü kuralları vardır. Bu kurallara uymayıp da kendi bildiğimizi okumaya kalkarsak nohut ve kömür dağıtımız yandaşlarımız bile sırt çevirir.

Futbolun kurallarını şu aşamada teker-teker anlatacak değilim. Ama çok basit olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Bu kurallar, futbolun nasıl oynanacağını değil, nasıl oynanmayacağını gösterir. Bu kadar basit! Bu kurallar, sadece yapılan sporlar için geçerli değildir. Doğrudan sporseverler için de geçerlidir. Yukarıda da söylediğim gibi, futbolu seviyorsak, ona açıksak, kurallarına riayet ederek saygımızı göstermeliyiz.

Futbolun kurallarını bilerek ve isteyerek içimize sindirmişsek, bulunduğumuz toplumda (kurallarla konuştuğumuz için) sözümüz dinlenir, itibarımız tavan yapar. Kimselerin de bizi rahatsız etmesi söz konusu olamaz. Günümüz futbolunun fiziki ve içtimai durumu belli. Herkes olay çıksın diye bahane arıyor. Anlatmak istediğim, maçlara tek parça gidip ve tek parça gelebilmek büyük şans!

Takımlarımızın deplasman rezaleti giderek artıyor. Bu rezaletlerin hepsini doya-doya yaşadım. Kendi takımın gol attığında, gol diye bağıramazsın. Futbolun sevildiğini, hem de çok sevildiğini biliyoruz da, futbola saygı var mıdır? Rakibe saygı var mıdır? Kendimize saygımız var mıdır? Bu konularda kesin bir şey söylemem söz konusu değil. Kader utansın!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here