Yüksel; “Günü Kurtarma Çabası da İşe Yaramayacak!”

0
19

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, son günlerde yaşanan ekonomik çalkantı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yapılan son hamlenin önceki hatalardan daha büyük bir hata olduğuna işaret eden Yüksel, günü kurtarma çabasının da işe yaramayacağına işaret etti. Suçlunun belli olduğunu da kaydeden Yüksel, çarenin tek kişiden kurtulmak ve bir an önce seçime gitmek olduğunu sözlerine ekledi.

Nas Gitti, Makyajlı Faiz Geldi…

Alınan kararların zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir karar olduğuna değinen CHP İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Bir gecede ne oldu? Nas gitti, makyajlı faiz geldi. Hani faiz haramdı? Hani dinimiz gereği faiz indirimi yapılmıştı? Merkez Bankası yapınca haram, tek kişi yapınca helal mi oldu

Şimdi diyorlar ki dövizi bozdurun faize yatırın. O yetmezse, az gelirse kur farkını da ödeyeceğiz. Bu, yapılan büyük hatayı daha büyük bir hatayla sürdürmektir. Örtülü, makyajlı faizi hazineye ve millete ödetmektir. Yoksulun, emekçinin, alın teri dökenlerin parasını, para babalarına, para baronlarına aktarmaktır. Yani zengini daha zengin yapan, fakiri daha fakir yapan bir karardır.

Sonuç olarak; ekonomimizi rahata kavuşturmayan, halkımızı, milyonlarca emekçiyi rahata kavuşturmayan, işsizlik sorunumuzu çözmeyen, yüksek enflasyon sorunumuza çare olmayan, günü kurtarmak için yapılan hamledir” değerlendirmesinde bulundu.

Bu Düzeni Savunanlar da Suçludur

Ülkemizin iyi yönetilmediğini ve her geçen gün bilinmeze doğru savrulduğunu da belirten Yüksel, bu düzeni savunanlarında suçlu olduğunun altını çizerek; “Asgari ücret cebe girmeden erirken, Türkiye Cumhuriyetinin onuru Türk Lirası, her gün değer kaybederken, karda kışta her dakika yağmur gibi zam yağarken.

Emeklilerimiz ucuz ekmek kuyruğunda çile çekerken, geleceğimiz, canlarımız işsizlikten intihar ederken veya ülkemizden giderken, ülkemiz yönetilmiyor, bilinmeze savruluyor. Bunu yapanlar ne Milliyetçi, ne yerli, ne de Millidir.

Suçlu kimlerdir? Bu düzeni savunanlar ve sessiz kalanlardır. Suçlu kimdir? Her şeyi ben bilirim diyen, “Ben yaptım-Ben yaptım” diyen tek kişidir.

Çare, tek kişiden kurtulmaktır. Çare, seçimdir. Çare; gelmekte olanın gelmesidir” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here