Fırat: “Altın Son Ayların En Düşüğünü Gördü!”

0
72

uğur fırat-piyasa20İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, altın fiyatlarında son ayların en düşük günlerinin yaşanmasının iç ve dış hareketlenmelerden kaynaklandığını söyledi.

Oda Başkanı Fırat yaptığı değerlendirmede; “Son zamanlarda altın fiyatları gerçekten bu yılın en düşük seviyesini yaşıyor. Altın “dolar” baskısı ile düştü. Altın, dolardaki yükselişin etkisi ile dört yılın en düşük seviyesine çok yaklaştı. Altın, Japonya Merkez Bankası’nın teşvikleri artırması ve Fed’in varlık alımlarını sonlandırmasının merkez bankalarının politikaları arasındaki farklılaşmanın altını çizmesi ve dolarda yükselişe neden olarak altına yönelik talebi düşürmesinin ardından, dört yılın en düşük seviyesinin yalnızca 40 sent uzağına indi.

Altın, ons başına 1,161.35 dolar ile Temmuz 2010’dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, geçen hafta 2014 yılının ilk iki ay üst üste düşüşünü gerçekleştirdi. Fed şimdi artık dikkatini faiz artırımlarının zamanlamasına çevirirken, diğer merkez bankaları ekonomilerini desteklemeye yönelik adımlar atıyor” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here