Fato Özdemir; “Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkalım”

0
299

arsuz hayvan koruma1Arsuz Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Fato Özdemir; “Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkalım”

Arsuz Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Fato Özdemir, sokak hayvanlarına acımasızca davranılmaması, onların bir can taşıdığının unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Arsuz’daki sokak hayvanları ile ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir; “Bir kentin medeniyeti çevre temizliği, insanların birbirlerine saygıları ve havyalara verdiği değerlerle ölçülür. Arsuz bu konuda inanılmaz bir şekilde sıkıntılı. Burada hayvan deyince akla et, süt veren hayvanlar geliyor, kedi, köpek ve diğer hayvanlara pek önem verilmiyor. Bu nedenle zavallı canlar sürekli öldürülüyorlar ve ne yazık ki bu ihbarlar hep çocuk ya da gençler tarafından gözyaşları içinde bildiriliyor. Bugüne kadar Arsuz belediyesine yaptığımız hiçbir talepten sonuç alamadık. Belediye başkanı Sayın Nazım Culha bu konuda oldukça duyarlı fakat çevre müdürü her konuda bize zorluk çıkarmaktadır” dedi.

Sokak hayvanlarına sahip çıkılmasının insani bir davranış olduğunu vurgulayan Özdemir; “Bu zavallı canlıların ağzı var dili yok. O kadar acınacak ve o kadar çaresizler ki bir lokma yemek için çekmedikleri kalmıyor, bu sıcakta bir yudum su bulamıyorlar. Şimdi biz diyoruz ki gelin el ele verelim bu güzel varlıklara hayatı biraz da olsa kolaylaştıralım. Kapımızın önüne bu sıcaklarda su koyalım arılar bile su arıyor, artık yemeğimizi evimizin uzağına koyup beslenmelerini sağlayalım.

Biz diyoruz ki sevgi olan yere kötülük girmez. Ve Arsuz Belediyesinden hayvan rehabilitasyon merkezini bir an önce hayata geçirmesini diliyoruz. Bu canlar bize emanet onlara sahip çıkalım, yaşam haklarını ellerinden almaya hiç kimsenin hakkı yok” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here