Eylemler Kapsamında 13 Kişi Daha Cezaevine Gönderildi

0
57

gezi parkı tutuklamaGezi Parkı ile başlayan ve ülke geneline yayılan protestolar kapsamında Hatay’da gözaltına alındıktan sonra Adana adliyesinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 13 kişi cezaevine gönderildi.

Polis ekiplerinin Antakya Sevgi Parkı’na kurulan çadırlara ve belirlenen bazı adreslere yönelik operasyonunda gözaltına alınarak Adana’ya götürülen 17 zanlı, Terörle Mücadele Kanununun (TMK) 10. Maddesi ile yetkilendirilmiş cumhuriyet savcısına ifade verdi. Daha sonra mahkemeye sevk edilen 17 zanlıdan 13’ü tutuklandı.

Tutuklanan zanlılardan, Cihan Çelik, Ozan Uğur Taş, Yasin Yiğitdöl, Mithatcan Türekten, Mahmut Durkal, Devran Çağlar, Özgür Aslanyürek, Mustafa Kemal Ersöz, Namık Kemal Ersöz, Ali Şahin Kayıcı ve Hakan Güngör Adana Kürkçüler Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Sevinç Dok ve Sinem Badem ise Adana Karataş Cezaevi’ne götürüldü.

Zanlıların cezaevine gönderildiği sırada, adliye önünde toplanarak çeşitli sloganlar atan grupla polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 22 Temmuz’da Sümerler Mahallesi Sevgi Parkı’ndaki çadırlara ve bazı adreslere düzenlediği operasyonda 32 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 15’i dün emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here