“Bütün Yüreğimle İsdemir İşçilerinin Yanındayım”

0
73

hakan kahraman2Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kahraman; “Bütün Yüreğimle İsdemir İşçilerinin Yanındayım”

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hakan Kahraman,  iş verenin hukuk tanımız tutumu yüzünden İskenderun Demir Çelik İşletmelerinde (İSDEMİR) 4 bin işçinin greve çıktığını belirterek; “Bütün yüreğimle İSDEMİR işçilerinin yanındayım” dedi.

Kahraman, AKP iktidarı döneminde sendikal örgütlenme haklarında bir gerileme yaşandığını ve son 10 yılda sendikalı işçi sayısının azaldığını belirterek; “AKP zihniyeti, işçilere ve emeğine saygı duymuyor. Vahşi kapitalizmin kurallarını uygulayan AKP hükümetleri döneminde sendikalı işçilerin yerini taşeronluk sistemi aldı” diye konuştu. Hükümetin sanata, sanatçıya, bilime olduğu gibi işçiyi de adeta “düşman” gibi gördüğünü ifade eden Kahraman; “Ucuz iş gücü ve yüksek rant, bunların aracısı da taşeronluk…” değerlendirmesinde bulundu.

Hükümet, İnsanların Hak sahibi Olmasına Tahammül Edemiyor

Emeğe saygı duymayan hükümetin üstelik de AB sürecinde sendikalı işçilere tahammül edemediğini anlatan Hakan Kahraman; “Ekranlara çıkıp fakir fukara edebiyatı yapıyorlar. Ama sendikalı, alın teri dökerek çalışıp ekmeğini kazanan işçilere tahammül edemiyorlar. Onları taşerona mahkûm etmek istiyorlar. Çalışan insanların hatta tüm insanların çeşitli haklara sahip olmasına tahammül edemiyorlar” diye konuştu.

Hakan Kahraman, uzun yıllar göz doktoru olarak İskenderunlulara hizmet verdiğini hatırlatarak, İSDEMİR işçilerini ve nasıl çalıştıklarını bildiğini söyledi. Yıllarca işçiler ve ailelerine hizmet veren bir hekim olarak, 4 bin kişinin aileleriyle birlikte mağdur edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Kahraman; “İskenderun’a hayat veren, Cumhuriyet’in eski kurumlarından İSDEMİR’de işverenin tutumu gerçekten kaygı verici. AB’ye üye olma yolundaki Türkiye’de emekçilere takınılan bu tutumu kaygıyla izliyoruz. İşçilerimizin grev hakkını kullanmasını destekliyorum. Bütün yüreğimle İSDEMİR işçisinin yanındayım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here