Esnafın Kredi Borcuna %20 Faiz Tepkisi!

0
21

Kent esnaflarından Ali Rıza Gündüz, İskenderun 1 Nolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin genel kurulunda oylanarak kabul edilen, %4.5 olan faiz oranının %20’ye çıkarılması konusuna büyük tepki gösterdi.

Olağan Genel Kurulda da söz alarak konuyu dile getiren Gündüz; “Kooperatifçilik, esnafa destek olmaktır. Kredi çeken esnafa yük olmak değildir. %4.5 olan faiz oranı bir anda %20’ye çıkarılıyor. Dört buçuğu ödeyemeyen esnaf yirmiyi nasıl ödeyecek? İcra faizleri bile günümüzde %9 oranında. Bu uygulama, kesinlikle esnafın yanında olmak değildir. Kooperatifçilik değildir” şeklinde görüş belirtti.

Kongrede, gündem maddesi olarak oylamaya sunulan ve çoğunluk kararıyla kabul edilen bu konunun yanlış bir uygulama olduğunu kaydeden Ali Rıza Gündüz, esnafın yanında olmak demek onu desteklemek, zor durumda bırakmamak olduğuna da işaret etti.

İskenderun 1 No’lu Esnaf ve Sanatkarlra Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde, geçtiğimiz günlerde yapılan olağan kongre ile Başkan Şaban Kekeç bir kez daha güven tazelemişti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here