Çalışma İzni Olmayan 24 Kadın Yakalandı

0
18

Kaçak Masaj Salonları ve SPA Merkezlerine Yönelik Operasyon

İskenderun’da masaj salonları ile SPA Merkezlerine yapılan baskında, çalışma izni olmayan yabancı uyruklu 24 kadın yakalandı. Kadınlar İl Göç İdaresine teslim edildi.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Masaj Salonları ve SPA merkezleri denetiminde kayıtlı ya da kayıtsız masaj salonları olduğu, bu iş yerlerinin kaçak olarak kalmak maksadı ile tercih edildiği, belirtilen iş yerlerinde yabancı uyruklu şahısların çalıştırıldığı öğrenildi. Çalışan şahısların ikamet ve çalışma izinlerinin olmadığı bilgisine de ulaşıldı.

Bu bağlamda, işyerlerinin hangi amaçla kullanıldığının denetimi yapılması amacıyla 4 Ağustos 2021 günü 14.00 sıralarında Çevik Kuvvet ve karma ekiplerle 10 ayrı işyerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

İşyerlerinde yapılan denetimlerde; Tayland, Endonezya, Haiti ve Özbekistan uyruklu 24 yabancı uyruklu şahsın, ikamet izni ve çalışma izni olmadığı tespit edildi. Yabancı uyruklu şahıslar İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, 2 Türk şahıs da serbest bırakıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here