Noel Bayramı Büyük Sevinçle Kutlandı!

0
121

noel kutlama1Hıristiyan aleminin bayramlarından olan ve Mesih İsa’nın doğduğu gün olarak kabul edilen “Noel” için dün kentimizde de çeşitli etkinlikler yapıldı. Noel Bayramı nedeniyle Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde ve Anadolu Episkoposluğu Katolik Kilisesinde bayram ayini düzenlendi.

Bayram kutlamaları çerçevesinde ilk olarak Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Noel Baba kıyafeti giyen iki kişi tarafından dağıtılan hediyeleri alan çocuklar sevinçlerini birbirleriyle paylaştılar. Çocuklar için düzenlenen etkinliğin ardından saat 20.00’de bayram ayinine geçildi. Aziz Nikola Ortodoks Kilisesindeki ayini Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetti.

İskenderun’da yaşayan Hıristiyanların yoğun katılım gösterdikleri ayine, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 22. Dönem Milletvekili ve İskenderun belediye başkan aday adayı Mehmet Soydan, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Ak Parti ilçe başkanı İbrahim Yaran ile birlikte Ak Parti ilçe yönetimi katılarak Hıristiyan âleminin bayramını birlikte kutladılar.

noel kutlama3

Barış ve kardeşlik için duaların edildiği ayinde davetlilere hitaben konuşan Peder Yıldırım, Noel’in birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Noel ayininde konuşan İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur da; “İskenderun’da yaşayan Hıristiyan vatandaşlarımızla birlikteyiz. Bu günü büyük bir mutlulukla kutlamak üzere önce Noel’i kutladık, çocuklara hediyeler dağıtıldı. Küçükler sevindirildi. Akşam da ayinde birlikteyiz. Bu bayramımızın ve yeni yılın aziz milletimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını, barış ve huzurlu günler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ayin sonrası Can Teymur, Milletvekili ve diğer davetliler ile birlikte Noel pastasını kestiler. Teymur, Ak Partililere ve belediye başkanına bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

noel kutlama2

İkinci Tören Katolik Kilisesinde Yapıldı

Noel Bayramı münasebetiyle ikinci tören Anadolu Episkoposluğu Katolik Kilisesinde düzenlendi. Saat 23.30’da düzenlenen ayini Kilise Pederi Maximilian Perez yönetti. Yoğun katılımın olduğu buradaki törende de Müslüman vatandaşlar Hıristiyan dostlarının yanında olarak bayram sevinçlerini paylaştılar. Ayin sonrası kilisenin salonunda düzenlenen kokteylde insanlar birbirlerinin bayramını kutladılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here