“Bütünüyle Yanlış Olan Bu Yasa Tasarısına Karşı Mücadelemiz Sürecektir”

0
80

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; bazı yanlışların komisyonda düzeltildiğini, bunun da Hatay ve İskenderun halkının gösterdiği tepkiler sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Ak Parti tarafından TBMM’ye sunulan Büyükşehir Yasa tasarısının ‘İçişleri Alt Komisyonu’nda görüşülmesini ve ‘İçişleri Komisyonu’na gelmesini değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Bu yasada var olan yanlışların düzeltilmesinin sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.

Bazı yanlışların komisyonda düzeltildiğini, bunun da Hatay ve İskenderun halkının gösterdiği tepkiler sayesinde gerçekleştiğini belirten Av. Mevlüt Dudu; “Gürsel, Mustafa Kemal ve Meydan Mahalleleri ile Düğünyurdu mıntıkasındaki bölünmeler komisyon kararı ile Büyükşehir Belediyesi yasa tasarısında yeniden İskenderun sınırları içine alınmıştır. Bu düzeltme İskenderun halkının gösterdiği tepkiler ve bizim çalışmalarımız sayesinde gerçekleşmiştir” diye konuştu.

Yapılan bu değişikliğin yeterli olmadığını da savunan CHP’li Vekil Dudu; “İskenderun coğrafyasının gerçekliklerine göre yeniden sınırlar çizilmelidir. Pirinçlik Köyünden, Karayılan Beldesine kadar olan kısım kesinlikle bir bütün olarak İskenderun Belediyesi sınırları içinde yer almalıdır. Bunun tersi her durum İskenderun’a ve İskenderun’da yaşayanlara zarar getirir. En başta İskenderun’un gelişmesi ve büyümesi engellenir. İkinci olarak da bu bölgede yaşayan halkımızın belediye hizmeti almalarında büyük sıkıntılar olur.

Bu Yasa, ülkemizin Eyaletlere Bölünmesinin İlk Adımlarıdır

Bu gerçekliği AKP’liler de biliyor. Sağduyu sahibi herkes bu gerçeklikten yana ama oy ve belediye avcılığı hesabı yapanlar hala aynı oyunu sürdürmeye çalışıyorlar. Sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağım. İskenderun’un ve İskenderunluların menfaatlerini korumak için ne gerekiyorsa yapacağım.

Bu yanlışlar Hatay ve İskenderun ile ilgili yanlışlardır. En az bu yanlışlar kadar Türkiye genelinde, Büyükşehir yasa tasarısının getireceği olumsuzluklar da bulunuyor. Ülkemizin eyaletlere bölünmesinin ilk adımları bu yasa ile başlatılıyor. Ayrıca Başbakan’ın özlemi olan başkanlık sistemine de bu yasa ile zemin yaratılmaya çalışılıyor. Bütünüyle yanlış olan bu yasa tasarısına karşı mücadelemiz sürecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here