Erzin Termik Santral Karşıtı Platform Mücadelesini Kazandı

0
119

termik santral1Erzin’de Yapılmak İstenen 4 Adet Termik Santralin Lisans Başvurusu İptal Edildi

Erzin Burnaz sahiline yapılmak istenen 4 adet termik santralin lisans başvurusu mahkeme tarafından iptal edildi.

Erzin Termik Santral Karşıtı Platformu ismi altında toplanan çevreciler, Burnaz sahiline yapılması planlanan termik santraller için verdikleri mücadeleyi kazandı. Bir süre önce 4 farklı firma termik santral yapmak için ilgili bakanlıklara lisans başvurusu yapmıştı. Şirketlerin girişiminin ardından harekete geçen platform üyeleri lisans başvurularının iptali için ilgili mahkemeler aracılığı ile hukuki mücadele başlattı. Çevreci vatandaşların verdiği hukuk mücadelesi, mahkemeler tarafından uygun bulundu. İlgili firmaların yaptığı lisans başvuruları iptal edildi.

Mahkemenin verdiği kararı kamuoyuna duyurmak isteyen Erzin Termik Santral Karşıtı Platformu üyeleri, santral yapılmak istenen alanda, zeytin bahçesi içerisinde basın açıklaması yaptı.

Lisan başvurusunda bulunan şirketlerin, termik santral yapmak istedikleri yerleri tarıma elverişsiz kıraç toprak diyerek tanıttıklarını belirten Platformun Avukatı Ümit Arif Özsoy, özellikle yaşadığımız bu siyasi süreçte mahkeme kararlarının tek başına fayda etmediğini, bu kararlara yöre halkının sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Mahkemenin vermiş olduğu iptal kararının verdikleri mücadelede haklı olduklarının kanıtı olduğunu söyleyen Erzin Gönüllüleri Derneği Başkanı Hüseyin Ertaç ise şöyle konuştu; “Erzin’e termik santral yapılamayacağı açıktır. Firmaların da artık haksız inadından vazgeçerek topraklarımızı terk etmesini istiyoruz. Mücadelemiz en son kirletici de topraklarımızı terk edene kadar sürecektir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here