Başkan Savaş Belen’de Nokta Ziyaretleri Gerçekleştirdi

0
114

belen-lütfü savaş1Hatay Genelinde Olduğu Gibi Belen’i de Hizmette Bir Bütün Olarak Değerlendiriyoruz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Belen’de merkez odaklı 9 mahallede, toplam 15 nokta ziyareti gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Belen ilçe Başkanı Fevzi Yüksel ve beraberindeki partililerle Belen’de nokta ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretler Belen’in Halilbey, Çakallı, Kömürçukuru, Bakras, Cumhuriyet, Sarımazı, İssume, Muhlisali ve Fatih Mahallelerinde gerçekleşti.

Belen Şoförler Cemiyeti, BESİAD (belen sanayi ve iş adamları derneği) Başkanı Yasin Kılboz ve üyeleriyle de bir araya gelen Başkan Savaş, yaptığı ziyaretlerde yapılan ve yapılacak olan hizmetlere değinerek; “Halkımızın takdiriyle 1,5 yıldır HBB başkanlığı yapıyorum. Biliyorsunuz kararları bireysel almıyorum. HBB Encümeninde oy çoğunluğu bizde. Mecliste ve kurulan komisyonlarda oy çoğunluğu karşı tarafta. Vatandaşlarımız en çok su fiyatlarından yakınıyor. Su fiyatlarını da tarife komisyonu belirliyor.

belen-lütfü savaş2

Tarife komisyonu 7 kişiden oluşuyor ve bu kişiler meclisteki parti gruplarının üye sayıları oranına göre belirleniyor. Biz bu tarifelerin değişmesi için iki kere teklif götürdük ama reddedildi. İnşallah Kasım’daki HBB Genel Kurulunda bununda üstesinden geleceğiz” dedi.

Belenli tüccar ve sanayicilerin sıkıntılarını dinleyerek çözüm noktasında atılabilecek adımları masaya yatıran Başkan Savaş, Belen’in İskenderun Limanı’na olan yakınlığı ve geçit güzergahı üzerinde olması itibariyle yüksek olan ihracat potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

belen-lütfü savaş3

Belen’in konumu itibariyle stratejik bir önemde olduğunu da belirten Başkan Savaş, gelişmeye açık olan ilçenin merkez dışında kalan mahallelerinin bugüne dek dışlanarak kaderine terk edilmesine razı olmadıklarını ve bu bağlamda Belen’i hizmette bir bütün olarak değerlendirdiklerine vurgu yaptı.

Toplantılarda vatandaşların içme suyu ve kanal ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Savaş; “Belen’in içme suyu projesinde artık sona gelindi. Kanal bağlantılarını da tamamlayıp inşallah İskenderun’a bağlayacağız. İçme suyunuza kanalizasyon karışıyor diye öncelik verdik. Mecliste buna bile karşı çıktılar. Amaç benimle vatandaşı karşı karşıya getirmek” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here