Ermeni Cemaati İskenderun’da Buluştu

0
355

Türkiye’nin değişik illerinden İskenderun’a gelen Ermeni cemaatine mensup vatandaşlar, Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nin isim günü ayininde buluştu. Ermeni cemaati üyeleri, ‘Hac Yolculuğu’ adını verdikleri gezi kapsamında, İstanbul’dan altı otobüsle önce Kayseri Surp Krikor Lusavoriç daha sonra da İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesini ziyaret etti.

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen ayine, Ermeni Patrikhanesi’nden papaz Krikor Damadyan, Ermeni Patrikhanesi Ekümenik Dinler Arası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan ile yurt dışından gelen Ermeniler de katıldı. Barış dualarının edildiği ayinde konuşan Karasun Manuk Ermeni Kilisesi papazı Yahya Avadis Tabaşyan; “Bugün kilisemize İstanbul başta olmak üzere yurt dışından ve değişik bölgelerden gelen vatandaşlarımız ile birlikteyiz. Burada hem kilisemizin isim gününü hem de yeni doğan bebeğimizin vaftizini gerçekleştirdik” dedi.

Ayinde bir vaaz veren Episkopos Sahak Maşalyan ise Allah sevgisinin nasıl olması gerektiği konusunda açıklamalar yaparak; “Allah’a olan sevgimizi O’na göstermeye ihtiyacımız var. O, bizden sadece sevgi ve değer vermemizi istiyor. Allah, bunu bizden görmek istiyor. Ona sevgi ile hizmet etmeliyiz ve başka bir şeye tapmamalıyız. Sevgi de özverili olmalıyız. Özveri olmadan sevgi gerçekçi olmaz. Bu hayat bir yolculuktur. Rabbin huzuruna çıktığınızda O, size tek bir şey soracaktır. Beni sevdiniz mi? O nedenle kendinizden çok Allah’ı sevin. Yüreğinizde başka sevgi olmasın! Sadece ona inanı ve onu sevin!” dedi.

Kilisenin Vakıf Başkanı Gabris Kısadur da; “Oruç döneminde olduğumuzdan dolayı kilise ziyaretlerimiz kutsal sayılmaktadır. Bu bakımdan bizim kilisemizin de isim günü olması dolayısıyla her yıl Mart ayında kilisemizde isim günü ayini düzenlenmektedir. İstanbul ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz, kiliseden sonra mezarlık ziyareti yapacaklar ve Samandağ Vakıflı köyünde bulunan kilisede ayine katılacaklar” ifadesini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here