Erkek Kuaförleri Artık Pazar Günü Açamayacak

0
144

İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası, erkek kuaförü üyelerinin talebi üzerine gerçekleştirdiği toplantı sonunda yapılan oylamada Ocak ayından itibaren Pazar günü işyeri açmama kararı aldı. Erkek Kuaför esnafı, sosyal yaşamdan kopmamak aileleri ile daha fazla ilgilenmek adına bu kararı aldıklarını belirttiler.

Pazar gününün erkek kuaförlerine tatil olması adına, üyelerinin taleplerini, demokratik bir yolla çözme yoluna giden Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, tüm üyelerine çağrıda bulunarak İskenderun Esnaf Odaları Birliği Odasında topladı. Toplantıya Birlik Başkanı Uğur Fırat başkanlık ederken, Belediye Zabıta Müdürü Abdullah Kaya da toplantıya katıldı. Toplantıya 313 üyeden sadece 51 kişi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Tabaş; “Sizlerin talepleri doğrultusunda bu toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyorum. Böylesi önemli bir kararın oy çokluğu ile alınması adına burada toplanmış bulunuyoruz. Sizin bu konuda vereceğiniz her türlü karara şimdiden saygı duyuyorum” dedi.

Konuşmalara yer-yer müdahil olan ve tansiyonu düşüren Birlik Başkanı Fırat, böylesi bir kararda oy çokluğuyla alınacak karara herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirtti. Zabıta Müdürü Kaya da; “Sorunlar karşılıklı konuşarak ve tartışarak çözümlenebilir. Yasada Pazar günü açılır diye bir madde yoktur. Bu bağlamda inisiyatif kullanılarak bu yapılıyordu. Ama sizin burada alacağınız karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Bu nedenle çok iyi düşünün ve sağlıklı bir karar verin. Yarın bu kararınızdan pişman olmayın” diye konuştu.

Toplantıda söz alarak kürsüye çıkan birçok üye sıkıntılarını şöyle dile getirdi; “Bizler ailemiz ve çocuklarımızla daha fazla ilgilenmek ve yanlarında olmak istiyoruz. 365 gün hiçbir meslek çalışamaz. Bu çalışma nedeni ile ne bir akraba ziyareti gerçekleştirebiliyoruz ne de bir dost ziyareti gerçekleştirebiliyoruz…”

Konuşmaların ardından yapılan oylama sonunda toplantıya katılan 51 üyenin 44’ü açılmasın derken, 7’si de açılsın dedi. Bu oylama sonunda belediye tarafından Ocak ayı itibari ile erkek kuaförlerine Pazar günü işyeri açmak için küşadeye verilmeyecek. Buna karşın yılbaşı itibari ile açan esnaf hakkında yasal işlem başlatılacak. Toplantı sonunda kuaför esnafı, fiyat konusuna da bir çözüm üretmek için bir araya gelinmesi talebini Başkan Tabaş’a bildirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here