İtalya’da Eğitim Görecekler!

0
212

Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi “Denizcilerin Avrupa Stajı” Konulu Proje Hazırladı

“Denizcilerin Avrupa Stajı” konulu proje hazırlayan Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, öğretmenleri ve öğrencileri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesini ziyaret ederek, projelerini Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak ile paylaştılar.

 Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na 2012 başvuru döneminde Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Mobility (Hareketlilik) programı kapsamında “Denizcilerin Avrupa Stajı” konulu proje hazırladı ve Ulusal Ajansa sundu. Konu ile ilgili ziyarette ise DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti, denizcilik alanında deneyimlerini aktardı.

Projenin; denizcilik ve gemi yapım alanında eğitim öğretim gören 12 kız ve 12 erkek olmak üzere toplam 24 öğrenciyi kapsadığı belirtilirken, Denizcilerin Avrupa Stajı ile bu öğrencilerin denizcilik sektöründe mesleki eğitime adapte edilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Proje kapsamında AB ülkelerindeki eğitiminde bilişim teknolojileri kullanılarak yapılan denizcilik ve gemi yapım alanındaki eğitimin yerinde görülmesi ile inceleme ve bu teknolojileri uygulama imkânının bulunacağı da vurgulandı.

Projeye göre, yurtdışı eğitim İtalya’da gerçekleşecek, proje 14 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında 4 hafta süreyle 24 katılımcı öğrenci ve 4 refakatçi öğretmen ile uygulanacak. AB Bütçesinden projeye sağlanan mali katkı miktarınınsa 61.260 € (Euro) olduğu açıklandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here