Ergin; “Barış Süreci İçin Elimizden Geleni Yapacağız”

0
68

erzin'de bayramKurban Bayramında Açılım Paketi Konuşuldu

Erzin Cumhuriyet Meydanında kurulan çadırın altında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin; “Türkiye’de 10 aydan bu yana kan akmadı. Bunun neresi kötü? Barış süreci için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Erzin Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Erzin belediye başkan aday adayı Mehmet Güven ve kalabalık vatandaşlar iştirak etti. Bakan Ergin Cumhuriyet alanında sıralanan vatandaşlarla bayramlaştı. Sabah ilk ziyaretini Erzin’e yapan Adalet Bakanı Ergin’e baklava ikram edildi.

Bakan Ergin, kurulan çadırın altında yaptığı kısa konuşmada; “Ortadoğu’da Kuzey Afrika’da Akdeniz Bölgesi’nde çok ciddi sosyal, asayiş, ekonomik sorunlar yaşanırken, Türkiye geleceğe güvenle bakışını gösterdi. Çin’den sonra 2. sıradayız. Bu ülke, bu millet geçmişte birçok badireler atlattı. Türkiye, son 10 yılda hep gelişerek büyümesini devam ettirdi. Bir şeyi kaybettikten sonra yakalamak çok zor! İçerisinde bulunduğumuz, Erzin bölgemizde narenciye markalaşarak kendini ispat etti ama bu yakınlarda bölgemiz sanayi için çok yol kat etti. Bu sıkıntıları da göstererek Amanoslar Tüneli Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu tünellerle 15-20 dakikada dağın öteki yüzüne geçmek mümkün olacaktır.

Tüm Kararları Ülkemizin Çıkarları İçin Alıyoruz

Ak Parti iktidarıyla Türkiye istikrara kavuştu, demokratikleşme paketi ile kardeşkanı dökülmesinin önüne geçildi. Türkiye’nin dil, din, ırk farkı gözetmeksizin kardeşçe yaşadığı Türkiye’de yaşayan bütün insanlara etnik dil, ırk gözetmeksizin kardeşçe bakıyoruz. Aldığımız kararlarda bunların hepsini göz önünde bulunduruyoruz. Hiçbir topluluk için ayrı bir karar almıyoruz. Tüm aldığımız kararları ülkemiz çıkarı için almaya çalışıyoruz. Bizi eleştirenler, daha önce yaptıkları işlere baksınlar.

Türkiye ne zaman istikrarlı bir süreç yakaladıysa ayağını yere sağlam basarak siyasi istikrarı ile onun getirdiği ekonomik istikrarı ile toplum huzuru ile büyümeye kalkınmaya devam etmiş, ne zaman da çekişmelere düşmüş ise istikrarı kaybetmiş maalesef hep geriye gitmiş, küçülmeye devam etmiş. Onun için son 11 yıldır Türkiye’nin yakalamış olduğu siyasi istikrar ve buna dayalı olarak oluşan ekonomik istikrar Türkiye’mize de Hatay’ımıza da çok önemli neticeler getirdi” diye konuştu. Haber: Adil COŞKUNER-Erzin

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here