Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Kuş; “AKP Çizmeyi Aştı”

0
152

eğitim-iş açıklama15Eğitim-İş İskenderun Temsilciliği Başkanı Hasan Kuş, geçtiğimiz günler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketini değerlendirdi. Kuş; “Söz konusu sorumsuz düzenlemelere göre, laik devlet fiilen askıya alınarak devletin başına türban, bedenine çarşaf sarılmış ve yine “Türk” ulusu kavramı AKP eliyle utanılması gereken bir aidiyet olgusu olarak ilan edilmiştir” dedi.

Açıklamasında, kamu çalışanlarının türban takmasının neden yanlış olacağına açıklık getiren Kuş; “Soyut bir varlık olan devlet, kamu görevlisinin bedeninde ete kemiğe bürünerek cisimleşir ve görünür hale gelir. Laik devlet sisteminde hedef, devletin hükümranlığı altında bulunan yurttaşlarının tamamının inançlarına eşit mesafede konumlanmasını sağlamak olduğu için kamu görevlisinin görüntüsü ve davranışları devletin tarafsızlık iddiasını tartışılır hale getirmemelidir. Bu nedenle laik devlet modelinde devlet aygıtını cisimleştiren kamu görevlisi görevi başında aidiyet hissettiği bir inanç grubuna vurgu yapamaz. Zira inancını görünümüyle dışa vuran kişinin eliyle sunulan kamu hizmetini, farklı bir inanca sahip yurttaş, taraflı bulabilir.

Çağdaş devletlerin tamamında laikliğin devlet yapılanmasının temelini oluşturması ve bu nedenle bu ülkelerin tamamında kamu görevlilerinin inançlarını ön plana çıkaran kılık ve kıyafetle hizmet sunmalarının yasak olmasının nedeni budur. Gelinen aşamada AKP, yargıyı hükümranlığı altına almasının verdiği rahatlıkla yıllardır her türlü manipülasyon ve gayriahlaki tasarruflarla yıkmak için uğraş verdiği laik devlet modelini askıya alarak çizmeyi aştı. Din istismarcısı siyasi anlayış bu topraklarda asla kalıcı olmayacak. Bu kabul edilemez cüretin, karanlığın aydınlığa açtığı savaşın finali olduğunu sananlar yanıldıklarını yaşayarak görecekler. Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaçağ karanlığına teslim olmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Andımızın kaldırmasını da bugüne kadar ulusal bütünlüğümüze yönelen en ağır saldırı olarak nitelendiren Kuş; “İşin en acı tarafı, kamu vicdanını derinden yaralayan bu kabul edilemez saldırının devleti yöneten kadrolar eliyle yapılmış olmasıdır.  Türk ulusunun kalbinin dokunulmaz bir köşesinde yaşattığı, eşsiz devlet adamı, büyük kurtarıcı Atatürk’e ve devrimlerine yönelen bu büyük ihanet amacına ulaşamayacaktır” dedi.

Eğitim-İş İskenderun Temsilciliği Başkanı Hasan Kuş ayrıca andımızın kaldırılmasını ve kamuda türban özgürlüğü getiren yönetmelik değişikliğini yargıya taşıyacaklarını da duyurdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here