Engelli Çocuğun Ailesi Olmak!

0
61

gelişim hastanesi5Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Psikoloğu Esra Bozkurt, İsdemir Engelliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin davetlisi olarak “Engelli Çocuğun Ailesi Olmak” konulu bir seminer verdi. İsdemir bünyesinde faaliyet gösteren okul ve derneklerin sık sık konuk ettikleri Esra Bozkurt, engelli çocuğa sahip olmanın ve Onunla yaşayabilmenin en önemli koşulunun durumu kabullenmekten geçtiğini hatırlattı.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu’nun da izlediği seminerde tüyleri diken-diken eden bir şiir okuyan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Semiha Yemler Çekiç, salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Doğmamış engelli bir bebeğin annesine yazdığı şiiri okuyan Semiha Yemler Çekiç, birçok engelli annesinin ağlamasına neden oldu.

Engelli çocuklara sahip ailelerin yaşadıkları sorunları ve ailelerin çocuklara yaklaşımıyla çocukların dünyasında nelerin değişebileceğine dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Psikoloğu Esra Bozkurt, engelli çocuğa sahip olmanın yükümlülüklerinin ve bu durumu kabullenmenin önemine vurgu yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here